Search

El CREAF va participar a la Jornada del Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona

Pla del Verd i la Biodiversitat
Pla del Verd i la Biodiversitat

La jornada, que va tenir lloc a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster, va organitzar la Taula rodona ¿Què aporta la infraestructura verda a la qualitat de vida? on hi va participar en Joan Pino, investigador del CREAF.

Pla del Verd i la Biodiversitat
Pla del Verd i la Biodiversitat

La presentació pública del Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona va tenir lloc dijous 28 de novembre a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster.

Aquesta presentació va permetre conèixer i debatre entorn aquest instrument estratègic que defineix els reptes, els objectius i els compromisos del Govern municipal en relació a la conservació del verd i de la diversitat biològica, i en relació a com la població coneix el patrimoni natural, en gaudeix i en té cura.

La jornada va incloure una conferència inaugural a càrrec de Chantal van Ham, membre de l’Oficina del Programa Europeu de la IUCN(International Union for Conservation of Nature) a Brussel·les, sota el títol “Els valors de la biodiversitat per a la vida urbana. Una perspectiva internacional”.

Enric Batlle, arquitecte i professor de la UPC; Joan Pino, ecòleg investigador del CREAF; Carles Llop, arquitecte i professor de la UPC i Enric Pol, catedràtic de psicologia social i ambiental de la UB, van protagonitzar també el debat moderat per Teresa Franquesa, doctora en biologia i directora de Gestió del Coneixement d’Hàbitat Urbà sota el lema “¿Què aporta la infraestructura verda a la qualitat de vida?”.

Podeu descarregar-vos el Pla del verd i de la biodiversitat en aquest enllaç.

Aquí en teniu l’STORIFY de la sessió:

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

L’Octavi Borruel (Ajuntament de Barcelona) i la Yolanda Melero (CREAF i UB) recollint el premi finalista de la FEMP en reconeixement de l’uBMS. Foto: FEMP.
Notícies
Pau Guzmán

L’Ajuntament de Barcelona rep el premi finalista de Fauna per impulsar l’Observatori de papallones uBMS en el IV Premi de Bones Pràctiques per la Biodiversitat

El guardó ha estat recollit per la responsable de l’uBMS, la investigador adscrita al CREAF Yolanda Melero, i pel tècnic del programa de biodiversitat de l’ajuntament de Barcelona, l’Octavi Borruel, en l’acte de lliurament dels premis que organitza la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP)

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia