El MEDACC a la Jornada sobre les relacions agricultura-canvi climàtic, causa i efecte

MEDACC
MEDACC

El CREAF presentarà el MEDACC a la jornada sobre Canvi Climàtic i Agricultura que ha organitzat l’IRTA.

MEDACC
MEDACC

El 13 de desembre tindrà lloc, al Centre IRTA de Torre Marimon de Caldes de Montbui (Barcelona), la jornada tècnica sobre les relacions agricultura-canvi climàtic, causa i efecte, organitzada per l’IRTA, del Departament d’Agricultura, amb la col•laboració de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el CREAF i LIFE-MEDACC.

L’agricultura és una de les activitats de major importància socioeconòmica del nostre país i que es veurà afectada en gran mesura pel canvi climàtic.

Les adaptacions de l’activitat agrícola al canvi climàtic i les contribucions que pugui fer a la seva mitigació seran claus per fer que aquest sector sigui sostenible al llarg del segle XXI. Aquesta jornada presenta les interrelacions entre causa i efecte, com s’aborda el seu estudi i les estratègies a emprendre en el nostre territori.

Després de la presentació de la jornada i la seva introducció, hi haurà quatre xerrades: efectes de l’agricultura en el canvi climàtic; efectes del canvi climàtic en l’agricultura; estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic i el projecte Life + MEDACC, una eina per ajudar a entendre i resoldre aquest entrellat. Per finalitzar hi haurà un torn obert de preguntes.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s mitjançant el formulari d’inscripció i enviar-lo per correu electrònic a: jornada.hortamb@irta.cat.

PROGRAMA

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia