Search

El MEDACC a la Jornada sobre les relacions agricultura-canvi climàtic, causa i efecte

MEDACC
MEDACC

El CREAF presentarà el MEDACC a la jornada sobre Canvi Climàtic i Agricultura que ha organitzat l’IRTA.

MEDACC
MEDACC

El 13 de desembre tindrà lloc, al Centre IRTA de Torre Marimon de Caldes de Montbui (Barcelona), la jornada tècnica sobre les relacions agricultura-canvi climàtic, causa i efecte, organitzada per l’IRTA, del Departament d’Agricultura, amb la col•laboració de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el CREAF i LIFE-MEDACC.

L’agricultura és una de les activitats de major importància socioeconòmica del nostre país i que es veurà afectada en gran mesura pel canvi climàtic.

Les adaptacions de l’activitat agrícola al canvi climàtic i les contribucions que pugui fer a la seva mitigació seran claus per fer que aquest sector sigui sostenible al llarg del segle XXI. Aquesta jornada presenta les interrelacions entre causa i efecte, com s’aborda el seu estudi i les estratègies a emprendre en el nostre territori.

Després de la presentació de la jornada i la seva introducció, hi haurà quatre xerrades: efectes de l’agricultura en el canvi climàtic; efectes del canvi climàtic en l’agricultura; estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic i el projecte Life + MEDACC, una eina per ajudar a entendre i resoldre aquest entrellat. Per finalitzar hi haurà un torn obert de preguntes.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s mitjançant el formulari d’inscripció i enviar-lo per correu electrònic a: jornada.hortamb@irta.cat.

PROGRAMA

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia