Search

ANUL·LAT! El territori que tenim: què ens diu el Mapa de Cobertes del Sòl de Catalunya 4a edició?

Barcelona en una imatge del MCSC4
Barcelona en una imatge del MCSC4

Us informarem properament de la nova data de presentació de la quarta edició del Mapa de Cobertes del Sòl de Catalunya. Sentim les molèsties.

Barcelona en una imatge del MCSC4
Barcelona en una imatge del MCSC4
Gràcies al seu elevat nivell de detall temàtic i planimètric, és una eina important en la gestió i planificació territorial, així com a base per estudis relacionats amb l’ecologia del paisatge o la biodiversitat.

El Mapa de cobertes del sòl de Catalunya (MCSC) és una cartografia digital temàtica d’alta resolució (superfície mínima cartografiada de 500 m²) elaborada per fotointerpretació i digitalització d’ortofotoimatges de l’Institut Cartogràfic de Catalunya mitjançant el SIG MiraMon. En el mateix mapa hi queden recollits els boscos, matollars, conreus, zones urbanes, etc. del territori català.

Amb aquesta quarta edició, es constitueix una seqüència cronològica de dues dècades, des de l’any 1993 (primera edició) fins al 2009 (quarta edició). Comparant les diferents edicions es pot saber amb detall quina és i ha estat la composició del país en termes de cobertes, i també avaluar quins canvis ha experimentat el territori (incendis forestals, urbanització, abandonament de conreus,…).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia