Search

Jornada CREAF-SCB-ICHN “Els ecosistemes metropolitans davant del canvi global”

En la X edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecositemes metropolitans del nostre territori en un marc de canvi global.

jornada_metropolitans_canvi_global
Imatge de la jornada

ACCÉS al TRÍPTIC de la jornada

RESUM JORNADA

La conservació d’aquests sistemes naturals és un repte especialment important ja que, malgrat la forta pressió que reben, són essencials per a la qualitat de vida de la nombrosa població metropolitana, que en rep diversos beneficis i serveis ambientals.

Vivim immersos en un canvi global de grans proporcions, amb múltiples factors implicats com ara la contaminació, el canvi climàtic, el canvi d’usos del sòl i la proliferació d’espècies invasores que causen impactes importants sobre els organismes i els sistemes naturals a escales molt diverses.

A les regions metropolitanes, els efectes del canvi global sobre els organismes i els sistemes poden ser especialment intensos per l’efecte combinat de múltiples factors, com ara la forta expansió urbana, l’efecte climàtic associat (illa de calor), la fragmentació dels hàbitats per les infraestructures de transport, l’abandonament de terres agrícoles i la conseqüent expansió dels boscos, la invasió d’espècies exòtiques, etc.

En la X edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecositemes metropolitans del nostre territori en un marc de canvi global.

Accedeix al resum de la jornada “Els ecosistemes metropolitans davant del canvi global” Jornada CREAF-SCB-ICHN 

Accedeix a les ponències al web del CREAF

DIA I LLOC

12 de novembre de 2013, tot el dia.

Sala Prat de la Riba,  Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47

ORGANITZEN

INSCRIPCIONS

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta
Es prega confirmació d’assistència a
a.ramon@creaf.uab.cat

HI COL·LABOREN

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia)

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia