Future impacts of drought and fire in Mediterranean forests: Insights from a landscape simulation model

Miquel de Cáceres
Miquel de Cáceres

Miquel de Cáceres, investigador del CTFC, impartirà un seminari el proper 4 d’abril sobre el MEDFATE, un model que pretén determinar els efectes potencials del canvi climàtic sobre l’estructura i composició dels boscos a Catalunya.

Miquel de Cáceres
Miquel de Cáceres

DIA: 4 d’abril

HORA: 15:00

LLOC: Sala de Graus II

TÍTOL: Future impacts of drought and fire in Mediterranean forests: Insights from a landscape simulation model

AUTOR: Miquel De Cáceres, CTFC i CREAF

RESUM: La idea d’aquest seminari és la de presentar i discutir el disseny i primers resultats d’un model de simulació de paisatge (MEDFATE) desenvolupat conjuntament entre el CTFC (Miquel De Cáceres, Lluís Brotons), el CREAF (Jordi Martínez-Vilalta) i el CIDE-CSIC (Juli G. Pausas). MEDFATE implementa el model de successió FATE, que simula la dinàmica de la vegetació a partir de cohorts de plantes que passen per diferents estadis (llavor, plàntula, immadur i madur), competeixen per la llum i es veuen afectades per perturbacions (events de sequera extrema i incendis). L’aplicació que presentarem està centrada en determinar els efectes potencials del canvi climàtic sobre l’estructura i composició dels boscos a Catalunya.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Grupo de participantes del encuentro del IPBES 'Marco de los Futuros de la Naturaleza', Sudáfrica. Autoría: IPBES
Notícies
Angela Justamante

El CREAF participa en una trobada de l’IPBES per debatre els escenaris futurs de la natura

El investigador del CREAF, Lluís Brotons ha participado en un encuentro organizado por la Plataforma Intergubernamental de Biodiversidad y Servicios Ecosistémicos (IPBES) en Sudáfrica. La jornada se centró en debatir cómo proyectar, evaluar y proteger el futuro de la naturaleza en relación a tres ejes: la naturaleza como cultura, como servicio para la sociedad y como un valor en sí misma.

Coneixement
Angela Justamante

Què és l’IPBES?

Perdem biodiversitat, és innegable, però, a quin ritme? Per què? Com ens afecta? I, què podem fer-ne? La Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES) respon aquestes preguntes des de la seva creació en l’any 2012. T’ho expliquem!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia