Search

GRACCIE: Los cambios climáticos bruscos. Ciencia y medios de comunicación

Més informació del projecte a http://www.graccie.eu/
Més informació del projecte a http://www.graccie.eu/

En Jordi Catalan, investigador del CREAF i del CSIC, participa a les Jornades “Els Canvis Climàtics Bruscos. Ciència i Mitjans de Comunicació”. En aquestes jornades es presentaran les conclusions fonamentals del projecte GRACCIE (Consolider) en format obert al públic en general. També s’avaluaran les dificultats que comprèn la descripcióde les notícies sobre el canvi climàtic en els mitjans de comunicació, davant la transcendència d’aquest tema per a la societat.

Més informació del projecte a http://www.graccie.eu/
Més informació del projecte a http://www.graccie.eu/

 

ELS CANVIS CLIMÀTICS bruscos. CIÈNCIA I MITJANS DE COMUNICACIÓ

El clima del nostre planeta ha variat entre èpoques glacials i interglacials, en períodes de 40 a 60 mil anys. A més, s’han produït nombroses oscil · lacions climàtiques ràpides, de l’ordre de diversos segles o d’uns pocs mil · lennis, que, malgrat la seva durada menor, de vegades han tingut intensitat molt alta. Aquests són els canvis bruscos i van ocórrer de forma natural.

Aquest tipus de canvis són els que ens han de preocupar més en l’actualitat. Van ocórrer per alteracions de processos fonamentals per a l’estabilitat climàtica. Malgrat la seva curta durada a escala geològica van ser enormement llargs a escala humana. Les alteracions que els humans estem introduint al planeta podrien produir canvis d’aquest tipus?

Els canvis climàtics bruscos, la seva gènesi i els seus efectes, han estat objecte d’estudi dins del projecte científic GRACCIE, que pertany al grup de projectes Consolider-Ingenio, finançats pel MICINN (ara MEC). En aquest projecte han participat uns 250 investigadors espanyols i europeus. S’han investigat les causes d’aquests canvis i els seus efectes, la seva importància per a la Península Ibèrica i per al planeta sencer. S’han estudiat quins aspectes del clima actual estan mostrant alteracions climàtiques que puguin generar canvis bruscos.

A les Jornades “Els Canvis Climàtics Bruscos. Ciència i Mitjans de Comunicació ” es presentaran les conclusions fonamentals del projecte en format obert al públic en general. També s’avaluaran les dificultats que comprèn la descripció de les notícies sobre el canvi climàtic en els mitjans de comunicació, davant la transcendència d’aquest tema per a la societat.

Convidem a tots a assistir a les jornades. Creiem que proporcionaran dos dies d’informació i debat obert.Es convidarà als assistents a participar amb les seves preguntes, opinions i suggeriments. A més, s’ha convocat un concurs de fotografia on els aficionats a aquest art podran remetre les seves creacions.

QUAN

5-6 de juny de 2012

ON

Sala d’Actes del Consell Superior d’Investigacions Científiques, Serrano, 117, Madrid

INSCRIPCIONS

La inscripció és gratuïta però per assistir cal registrar-se a:

www.graccie.eu/cambiosbruscos

Les admissions es produiran per estricte ordre de recepció.

Secretaria Tècnica
ACTIVA Congressos
T. 93 3238573 – Fax 93 4511870
olga@activacongresos.com

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Cabanya a les muntanyes d'Astúries. Imatge: Paco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Ecologia i despoblament rural

La despoblació del món rural s’ha guanyat un lloc a l’agenda política i social. El govern d’Espanya i les comunitats autònomes tenen programes per revertir-la o almenys mitigar-la. Fins i tot, la Unió Europea elabora estratègies i plans d’acció. Hi ha força raons per fer-ho.

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia