Search

Indicadors del canvi ambiental a Catalunya: què ens estan dient els ocells i les papallones?

Modelització de la distribució de Melitaea trivia
Modelització de la distribució de Melitaea trivia

En aquest acte es mostraran els resultats analitzats de manera conjunta dels programes de seguiment d’ocells i papallones, impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i desenvolupats des de l’ICO i el Museu de Granollers. Hi participa Constantí Stefanescu, investigador associat del CREAF. 

Modelització de la distribució de Melitaea trivia
Modelització de la distribució de Melitaea trivia a partir de les dades del CBMS i d’un conjunt de variables ambientals amb cartografia continua per a tot el territori català. Aquests resultats mostren valors de probabilitat d’aparició d’una espècie en funció de l’hàbitat i el clima.

Aquest acte és públic i tindrà lloc el dimecres 24 d’octubre a les 11.30 h. a la sala d’actes de la seu de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat a Barcelona (Diagonal 523-525).

Programa

Indicadors del canvi ambiental a Catalunya: què ens estan dient els ocells i les papallones?

11.30 h. Benvinguda i presentació de l’acte a càrrec de la Sra. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals.

11.45 h. Presentació dels resultats del Programa de seguiment dels ocells a Catalunya, a càrrec del Sr. Sergi Herrando (Institut Català d’Ornitologia).

12.00 h. Presentació dels resultats del Programa de seguiment de roplòcers a Catalunya, a càrrec del Sr. Constantí Stefanescu (CBMS, Museu de Granollers-Ciències Naturals).

12.15 h. Exemples d’indicadors del canvi ambiental a Catalunya obtinguts amb aquests seguiments, a càrrec del Sr. Sergi Herrando (Institut Català d’Ornitologia) i del Sr. Constantí Stefanescu (CBMS, Museu de Granollers-Ciències Naturals).

12.45 h. L’aplicació dels indicadors de l’estat de conservació de la biodiversitat en les polítiques ambientals, a càrrec del Sr. Salvador Grau, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural.

13.00 h Cloenda

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia