Indicadors del canvi ambiental a Catalunya: què ens estan dient els ocells i les papallones?

Modelització de la distribució de Melitaea trivia
Modelització de la distribució de Melitaea trivia

En aquest acte es mostraran els resultats analitzats de manera conjunta dels programes de seguiment d’ocells i papallones, impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i desenvolupats des de l’ICO i el Museu de Granollers. Hi participa Constantí Stefanescu, investigador associat del CREAF. 

Modelització de la distribució de Melitaea trivia
Modelització de la distribució de Melitaea trivia a partir de les dades del CBMS i d’un conjunt de variables ambientals amb cartografia continua per a tot el territori català. Aquests resultats mostren valors de probabilitat d’aparició d’una espècie en funció de l’hàbitat i el clima.

Aquest acte és públic i tindrà lloc el dimecres 24 d’octubre a les 11.30 h. a la sala d’actes de la seu de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat a Barcelona (Diagonal 523-525).

Programa

Indicadors del canvi ambiental a Catalunya: què ens estan dient els ocells i les papallones?

11.30 h. Benvinguda i presentació de l’acte a càrrec de la Sra. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals.

11.45 h. Presentació dels resultats del Programa de seguiment dels ocells a Catalunya, a càrrec del Sr. Sergi Herrando (Institut Català d’Ornitologia).

12.00 h. Presentació dels resultats del Programa de seguiment de roplòcers a Catalunya, a càrrec del Sr. Constantí Stefanescu (CBMS, Museu de Granollers-Ciències Naturals).

12.15 h. Exemples d’indicadors del canvi ambiental a Catalunya obtinguts amb aquests seguiments, a càrrec del Sr. Sergi Herrando (Institut Català d’Ornitologia) i del Sr. Constantí Stefanescu (CBMS, Museu de Granollers-Ciències Naturals).

12.45 h. L’aplicació dels indicadors de l’estat de conservació de la biodiversitat en les polítiques ambientals, a càrrec del Sr. Salvador Grau, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural.

13.00 h Cloenda

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia