Jornada sobre Infraestructura Verda: conceptes, metodologies i aplicacions

Logotip del projecte Interreg Greeninfranet
Logotip del projecte Interreg Greeninfranet

Joan Pino, subdirector del CREAF participa en aquesta jornada amb la ponència “Canvis en els usos del sòl a la Regió Metropolitana de Barcelona i impactes ecològics associats”.

Logotip del projecte Interreg Greeninfranet
Logotip del projecte Interreg Greeninfranet

Presentació

A tot Europa afrontem el repte creixent de garantir que els espais lliures segueixin proporcionant un gran nombre de beneficis i serveis ambientals a la societat. L’enfocament des de la Unió Europea és l’anomenada Infraestructura Verda, que pretén harmonitzar la conservació de la biodiversitat amb altres tipus d’usos del sòl.
La Xarxa d’Infraestructura Verda (GreenInfraNet) és una associació de 12 regions d’Europa, entre les quals es troba la província de Barcelona. Els socis col·laboren per promoure el desenvolupament i la implementació de la infraestructura verda a través de l’intercanvi d’experiències i coneixements. El projecte de tres anys es va posar en marxa l’abril de 2012 i és cofinançat pel Programa Europeu Interreg IVC.

En el marc d’aquest projecte es desenvolupen diversos actes durant els dies 3, 4 i 5 de desembre a Barcelona, entre els quals hi ha aquesta Jornada tècnica sobre Infrastructura Verda, oberta al públic.

Data

04/12/2012

Lloc

Sala d’actes de l’Edifici del Vagó, Recinte Escola Industrial, Comte d’Urgell 187, 08036 Barcelona

PROGRAMA

09:00 Recepció dels assistents

09:30 Benvinguda

09:40 Presentació del projecte GreenInfraNet, Ingrid Henzen. Coordinadora del projecte. Província de Flevoland. Països Baixos

09:50 Canvis en els usos del sòl a la Regió Metropolitana de Barcelona i impactes ecològics associats, Joan Pino. Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

10:30 Efectes positius dels espais verds sobre la salut (Projecte Phenotype, Finançat per la Comissió Europea), Margarita Triguero. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL)

11:10 Pausa cafè

11:40 Valors agraris de la infraestructura verda en àrees periurbanes (Projecte Rururbal, Finançat per la Comissió Europea), Raimon Roda. Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial. Diputació de Barcelona

12:20 Anàlisi i potenciació del turisme associat al patrimoni natural, Xavier Font. Oficina Tècnica de Turisme. Diputació de Barcelona

13:00 Planificació del paisatge i processos de participació a la vall de Conca (Província de Rimini, Itàlia), Elena Farnè, Laura Punzo i Barbara Fucci. Servei de Planificació Urbana i del Paisatge. Regió d’Emília-Romanya

13:40 Resum i conclusions en relació amb el projecte GreenInfraNetCarles Castell. Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial. Diputació de Barcelona

13:50 Cloenda

Més informació: http://www.diba.cat/cjs/jornada.asp?id=1955

Telèfon:  934 022 896
a/e: ot.territorial@diba.cat

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia