Search

Jornada Tècnica: Eines per la prevenció d’incendis forestals

Mapa Perill d'Incendis
Mapa Perill d'Incendis

Amb l’objectiu de minimitzar la superfície afectada pel foc i els seus impactes, és imprescindible preveure el perill d’incendi. Aquest és l’objectiu del Mapa de perill d’incendi forestal que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat de Catalunya, amb qui el CREAF col•labora en la seva millora.

Mapa Perill d'Incendis
Mapa Perill d’Incendis

RESUM

Els incendis forestals són esdeveniments amb importants repercussions ecològiques, econòmiques i socials sobre el territori. Amb l’objectiu de minimitzar la superfície afectada pel foc i els seus impactes, és imprescindible preveure el perill d’incendi. Aquest és l’objectiu del Mapa de perill d’incendi forestal que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat de Catalunya, amb qui el CREAF col•labora en la seva millora.

El Mapa es nodreix de diferents fonts d’informació, entre d’elles els mapes de combustible i inflamabilitat confeccionats al CREAF. Aquesta jornada explicarà en què consisteix i com s’elabora tota aquesta cartografia.

PROGRAMA (en pdf)

 

17.00h Benvinguda

17.10h Ponència convidada

Francesc Xavier Castro Doria, Dept. d’Agricultura, Rama deria, Pesca, Alimentació i Medi Natural Servei de Prevenció d’Incendis Forestals

18,00h Els Mapes de combustible i d’inflamabilitat en el context del Mapa de perill d’incendis

Sr. Joan Josep Ibàñez i Martí, CREAF

18.40h Els Mapes de perill d’incendi forestal

Sr. José Ángel Burriel Moreno, CREAF

19.20h Torn de preguntes i aclariments

19.45h Cafè berenar

INSCRIPCIÓ

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través del Servei de Preinscripcions de Jornades del PATT del portal RuralCat (actiu partir del 21 de novembre).

http://www.ruralcat.net/web/guest/tt/preinscripcio-jornada-tecnica 

DATA DE LA JORNADA

12 de desembre de 2012

LLOC

Sala de Graus de la Facultat de BioCiències de la Universitat Autònoma de Barcelona

ORGANITZA

CREAF

COL·LABORA

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia)

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
CREAF

Cremar el sotabosc de forma controlada redueix el risc del bosc a la sequera i als incendis

Investigadors i investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el CREAF, han liderat un estudi per entendre millor l’efecte de diferents tractaments forestals en la resistència de boscos de pinassa a sequeres i incendis, i han comprovat que el sotabosc hi juga un paper rellevant. 

Zona en restauració. Foto: Unsplash CCBY
Notícies
CREAF

Els resultats essencials de la COP26

Traducció al cataà de l’editorial publicada a Global Change Biology sobre la COP26 i els resultats que la ciència n’espera. Josep Peñuelas, professor de recerca

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia