Search

Presentació Tesi Doctoral: Models de dades dels SIG a Internet. Aspectes teòrics i aplicats

Aquesta tesi proposa la creació d'un hipermapa mundial
Aquesta tesi proposa la creació d'un hipermapa mundial

El divendres 15 de juny en Joan Masó presenta al CREAF es presenta una nova Tesis Doctoral sobre tecnologies SIG a Internet.

Aquesta tesi proposa la creació d'un hipermapa mundial
Aquesta tesi proposa la creació d'un hipermapa mundial

 

TÍTOL

Models de dades dels SIG a Internet. Aspectes teòrics i aplicats (Internet GIS Data models. Theoretical and applied aspects)

AUTOR

Joan Masó Pau

DIRECTOR

Xavier Pons Fernández

LLOC

Sala de Graus II de la Facultat de Ciències (C5/1068)

DATA

15 de juny de 2012 a les 10:00 h

RESUM

Aquesta tesi proposa la creació d’un hipermapa mundial que integra la cartografia digital oficial, les dades obertes (open data) de l’Administració Pública, la cartografia generada per voluntariat, els globus virtuals i les dades de sensors sobre el terreny i en satèl·lits. Així es disposa d’un potent sistema interconnectat que pot servir, tant per reaccions davant emergències, com per a la presa de decisions d’impacte mediambiental.

Durant aquests treballs s’ha liderant l’edició de l’estàndard internacional Web Map Tile Service (WMTS) que va ser ratificat per l’Open Geospatial Consortium (OGC). Al mateix temps, s’ha posat a prova tecnologies amb dades reals, avaluat els rendiments de les serveis de mapes i proposat correccions. També s’ha assajat sistemes per tenir en compte les contribucions dels usuaris finals com a informació complementària a la tradicionalment donada per les agencies productores.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

"La teledetecció és l'astronomia a l'inrevés: orienta una òptica de gran augment cap a la Terra per observar-la de manera exhaustiva". Imatge: Joan Masó
Notícies
Adriana Clivillé

Joan Masó contra la Torre de Babel digital

Joan Masó és un físic especialitzat en informació espacial i programació, que s’ha implicat activament en fites com ara el programari de cartografia digital MiraMon

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia