Presentació dels resultats del projecte ACCUA a la conca del Fluvià

Paisatge de la conca del Fluvià
Paisatge de la conca del Fluvià

ACCUA (Adaptacions al Canvi Climàtic en l’Ús de l’Aigua) és un projecte de tres anys de durada finançat per L’Obra Social de Catalunya Caixa i coordinat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) que compta amb la participació d’altres centres.

Ara us convidem a la presentació de resultats per la conca del Fluvià de l’estudi ACCUA, en el què el CREAF durant 3 anys ha investigat les adaptacions al Canvi Climàtic en l’ús de l’Aigua.

El projecte pretén establir nous escenaris de futur i també realitzar un conjunt de recomanacions sobre usos futurs optimitzats dels recursos d’aigua.

Hi intervindrà en Joan Serra de l’ IRTA- Mas Badia amb una ponència titulada “Efectes de la variació de la climatologia en cultius herbacis anuals“, en Francesc Canalias, director del SIGMA, Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa  amb una ponència titulada Programa de mesures 2010 – 2015 del Programa del Cicle de l’Aigua a la Garrotxa”  i  l’ Eduard Pla i la Diana Pascual, investigadors del CREAF i coordinadors del projecte ACCUA, que presentaran  els resultats del projecte ACCUA.


Paisatge de la conca del Fluvià
Paisatge de la conca del Fluvià

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia