Search

Presentació del Movement Ecology Lab

Movement Ecology Lab
Movement Ecology Lab

El proper 28 de gener en Frederic Bartumeus es presenta al CREAF com a nou investigador associat. En aquest seminari presentarà les seves línies de recerca i els seus projectes actuals sobre ecologia del moviment. 

Movement Ecology Lab
Movement Ecology Lab

DIA i LLOC:

Dimarts 28 de gener a les 15:00 a la Sala de Graus II

TÍTOL del SEMINARI:

Laboratori d’Ecologia del Moviment (MOVELAB)

PONENT:

Frederic Bartumeus
Professor d’Investigació ICREA (CEAB-CSIC). Investigador Associat (CREAF).

RESUM:

La nostra recerca es centra en l’estudi de l’Ecologia del Moviment, un camp emergent que preten revelar les complexes forces que impulsen el moviment i els patrons de dispersió dels animals (inclosos els humans). Les noves tecnologies associades al geoposicionament i al seguiment del moviment dels animals (GPS, biotelemetria, telefonia mòbil) exigeixen ​​una visió integradora, amb noves eines computacionals i marcs de modelització, capaç de descobrir i extreure informació ecològica útil d’uns nivells de detall sense precedents d’un nombre cada vegada més gran d’espècies. Nosaltres volem contribuir en aquesta revolució científica basant-nos en un ampli programa d’investigació altament col·laboratiu i interdisciplinar, fonamentat en la física estadística i l’ecologia quantitativa i computacional. Una qüestió central en la nostra recerca és com els animals usen la informació i les seves propietats motores per tal d’optimitzar les estratègies de cerca. Desvetllar els mecanismes que lliguen processos comportamentals i patrons de moviment també és clau per a la comprensió de problemes socio-ecològics associats al canvi global com la perpetuació de la desigualtat social entre els éssers humans o la propagació de malalties infeccioses transmeses per vectors.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mapa Mosquito Alert
Notícies
Anna Ramon

On hi ha mosquit tigre a Espanya?

Si vols saber si el mosquit tigre és al teu municipi o si els mosquits piquen molt a la teva zona, des d’ara pots consultar aquesta informació al nou mapa interactiu de la plataforma de ciència ciutadana Mosquito Alert.

Notícies
Veronica Couto Antelo

Eriçó a la fuga

Els eriçons de mar o garotes són animals herbívors, claus en la xarxa tròfica del fons marí. Van pasturant intensivament i mantenen aquests ecosistemes en

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia