Presentació Tesis Doctoral: Avian invasions: from basic to applied research

Quins són els factors que influeixen en els processos invasius?
Quins són els factors que influeixen en els processos invasius?

Aquest divendres al CREAF es presenta una nova Tesis Doctoral sobre invasions biològiques. En aquest cas en Miquel Vall-llosera ens presenta la recerca que ha dut a terme els darrers anys en un document titulat ” Avian invasions:from basic to applied research“. El treball es centra en les característiques que identifiquen les espècies que són bones invasores i pren les aus com a model d’estudi.

Quins són els factors que influeixen en els processos invasius?
Quins són els factors que influeixen en els processos invasius?

 

Títol

Avian invasions: from basic to applied research

Autor

Miquel Vall-llosera, becari pre-doctoral CREAF

Lloc

Sala de graus, Facultat de Ciències, UAB

Data

11.00, 25 de maig

Resum

La preocupació pels greus problemes ambientals i econòmics causats per les invasions biològiques ha provocat un enorme interés arreu del Món per tractar de comprendre els factors que influeixen en el procés invasiu. Aquesta informació és essencial per poder prevenir i mitigar els impactes de les espècies invasores. En aquest context aquesta tesi té dos objectius principals: primer, descobrir quines són les característiques que identifiquen les espècies bones invasores, i segon, investigar si aquesta información pot ser útil per prevenir l’impacte de les invasions. Aquestes qüestions s’exploren utilitzant les aus com a model d’estudi.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Cotorreta de pit gris a la ciutat de Barcelona. Imatge: Vicente Zambrano.
Notícies
Anna Ramon

Portar una vida urbanita, el secret de les cotorres invasores per expandir-se i establir-se per la Península Ibèrica

Un article publicat recentment liderat per la investigadora del CREAF Laura Cardador demostra que els hàbitats humans, les nostres ciutats i les connexions o infraestructures viàries, han estat un trampolí que han permès que la cotorreta de pit gris i la cotorra de Kramer colonitzessin la Península i que s’hi hagin establert de forma permanent.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia