Presentación Libro: Agua para los bosques y la sociedad en el Mediterráneo. Un difícil equilibrio

L'aigua és un factor limitant pels boscos de la mediterrània
L'aigua és un factor limitant pels boscos de la mediterrània

Podeu consultar les presentacions que es van dur a terme durant la presentació del llibre “Agua para los bosques y la gente en el Mediterráneo: un equilibrio difícil. Lo que la ciencia nos puede decir”

 

L'aigua és un factor limitant pels boscos de la mediterrània
L'aigua és un factor limitant pels boscos de la mediterrània

Podeu consultar les presentacions que es van dur a terme durant la presentació del llibre “Agua para los bosques y la gente en el Mediterráneo: un equilibrio difícil. Lo que la ciencia nos puede decir”

Agua para los bosques y la sociedad en el Mediterráneo. Un difícil equilibrio

 

La Pedrera, Barcelona. 28 Octubre 2011.

9.00 h Inauguración a cargo de Marc Palahí, Director adjunto del EFI; Javier Retana, Director del CREAF; Gloria Domínguez, Directora del CTFC; Miquel Rafa, Director del Área de Territorio y Medio Ambiente de la Obra Social de CatalunyaCaixa y director general del Medio Natural y Biodiversidad de la Generalitat de Cataluña.

9.30-9.45 h Introducción: El agua para los bosques y la gente en la región mediterránea: un equilibrio difícil. Yves Birot, EFIMED

9.45-10.05 h Hidrología de los ecosistemas mediterráneos: impactos del cambio climático y cambios en el uso del suelo. Francesc Gallart, CSIC

10.05-10.25 h Agua verde y azul: ventajas e inconvenientes. Carlos Gracia, CREAF

10.25-10.55 h Debate
11.00-11.30 h Pausa café

11.30-11.50 h Equilibrio de agua para los ecosistemas, bienes y servicios. Robert Mavsar, EFIMED

11.50-12.10 h Puntos de vista sobre la economía y los bosques de las interacciones del agua como base para la mejora de las políticas integradas.Irina Prokofieva, CTFC

12.10-12.30 h Nuevos enfoques para valorar el impacto del uso del suelo y la ordenación forestal en el ecosistema: servicios relacionados con el agua . Bart Muys, Universidad de Lovaina, Bélgica

12.30-13.00 h Debate

13:00 h Clausura a cargo de Miquel Rafa, Director del Área de Territorio y Medio Ambiente de la Obra Social de CatalunyaCaixa, Risto Paivinen, director del EFI y Josep Escorihuela, director general del Medio Natural y Biodiversidad de la Generalitat de Cataluña

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia