Search

Quant Carboni Tenim Sota els Peus? Carboni Subterrani I Funcionament Dels Boscos

Quins beneficis proporcionen els procesos relacionats amb el carboni subterrani en l’operativitat dels ecosistemes forestals? En aquesta jornada, organitzada per l’Acció COST FP0803 i la Secció d’Ecologia de la Societat Catalana de Biologia (SCB), es revisarà la situació actual del coneixement en les quatre àrees principals que afecten els procesos relacionats amb el carboni subterrani:

Jornada sobre el carboni subterrani i el funcionament dels boscos
Jornada sobre el carboni subterrani i el funcionament dels boscos

Com es veu afectada la dinàmica del carboni en aquests sistemes, sotmesos a canvis en el clima, i en les concentracions atmosfèriques de diòxid de carboni?

En aquesta jornada, organitzada per l’Acció COST FP0803 i la Secció d’Ecologia de la Societat Catalana de Biologia (SCB), es revisarà la situació actual del coneixement en les quatre àrees principals que afecten els procesos relacionats amb el carboni subterrani:

 

  • El recanvi d’arrels fines
  • El recanvi de micelis micorízics
  • Les reserves de carboni
  • La modelització biogeoquímica

La intenció de la trobada és connectar les diverses àrees de recerca implicades, avaluar la potencialitat de metodologies innovadores i desenvolupar noves descripcions de la dinàmica del carboni subterrani en els models biogeoquímics, basades en els processos en què participa.

La millora del coneixement en aquest àmbit hauria de permetre cobrir la necessitat, que la major part de països europeus tenen, d’avaluar els canvis en les reserves de carboni en els boscos, en el context de la Convenció marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic i el Protocol
de Kyoto.

Triptic Jornada

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia