Santa Llúcia: el 2013, de què parlarem? De l’aigua

2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua
2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua

El CREAF participa en la nova edició de les jornades de Santa Llúcia. Aquestes jornades volen actualitzar el coneixement que hi ha sobre l’assumpte al qual es dedica l’any. Enguany les dediquem a l’aigua, atès que L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua 

2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua
2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua

Des de la Secció Biologia i Societat, de la Societat Catalana de Biologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans), en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la Fundació Ciència en Societat, volem donar un format continuista a les jornades de Santa Llúcia, que acosten el coneixement científic actualitzat a periodistes, prenent com a excusa el tema a que alguna institució ha declarat l’any.
El desembre de 2011, amb l’argument que el 2012 seria l’any de la neurociència, en vam dedicar l’any a aquesta disciplina.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua. Per tant, dediquem aquesta jornada de Santa Llúcia a actualitzar el nostre coneixement de l’aigua.

Convocatòria: dimarts 12 de març a la sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme, 47; Barcelona, 08001.

El programa proposat és el següent:

16:30 h Benvinguda

Lluís Tort, president SCB, UAB

16:35 h La garantia de l’abastament d’aigua a Catalunya.

Josep Dolz, Institut Flumen, UPC-CIMNE

16:55 h L’ús sostenible de l’aigua: el problema dels contaminants emergents.

Damià Barceló, ICRA

17:20 h De la qualitat de l’aigua a l’estat ecològic.

Narcís Prat, Departament d’Ecologia, UB

17:40 h Aigua i salut a nivell global.

Joan Jofre, Departament de Microbiologia, UB

18:00 h L’aigua i el canvi global.

 Eduard Pla, CREAF

18:20 h Percepció sobre l’aigua en l’opinió pública.

Cristina Ribas, biòloga i periodista, UPF; presidenta de l’ACCC

18:40h Torn obert de preguntes

19:55 h Cloenda

Cristina Junyent, Ciència en Societat; Secció Biologia i Societat, SCB

20:00 h Happy hour

INSCRIPCIONS

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia