Search

Santa Llúcia: el 2013, de què parlarem? De l’aigua

2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua
2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua

El CREAF participa en la nova edició de les jornades de Santa Llúcia. Aquestes jornades volen actualitzar el coneixement que hi ha sobre l’assumpte al qual es dedica l’any. Enguany les dediquem a l’aigua, atès que L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua 

2013 Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua
2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua

Des de la Secció Biologia i Societat, de la Societat Catalana de Biologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans), en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la Fundació Ciència en Societat, volem donar un format continuista a les jornades de Santa Llúcia, que acosten el coneixement científic actualitzat a periodistes, prenent com a excusa el tema a que alguna institució ha declarat l’any.
El desembre de 2011, amb l’argument que el 2012 seria l’any de la neurociència, en vam dedicar l’any a aquesta disciplina.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua. Per tant, dediquem aquesta jornada de Santa Llúcia a actualitzar el nostre coneixement de l’aigua.

Convocatòria: dimarts 12 de març a la sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme, 47; Barcelona, 08001.

El programa proposat és el següent:

16:30 h Benvinguda

Lluís Tort, president SCB, UAB

16:35 h La garantia de l’abastament d’aigua a Catalunya.

Josep Dolz, Institut Flumen, UPC-CIMNE

16:55 h L’ús sostenible de l’aigua: el problema dels contaminants emergents.

Damià Barceló, ICRA

17:20 h De la qualitat de l’aigua a l’estat ecològic.

Narcís Prat, Departament d’Ecologia, UB

17:40 h Aigua i salut a nivell global.

Joan Jofre, Departament de Microbiologia, UB

18:00 h L’aigua i el canvi global.

 Eduard Pla, CREAF

18:20 h Percepció sobre l’aigua en l’opinió pública.

Cristina Ribas, biòloga i periodista, UPF; presidenta de l’ACCC

18:40h Torn obert de preguntes

19:55 h Cloenda

Cristina Junyent, Ciència en Societat; Secció Biologia i Societat, SCB

20:00 h Happy hour

INSCRIPCIONS

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Himenòpter polinitzant la flor d'una malva comuna. Imatge: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Està desapareixent la primavera? 

Vivaldi va composar els seus quatre concerts de Les quatre estacions pels voltants de l’any 1721. En aquell moment estava molt clara la separació en quatre blocs segons la meteorologia, l’estat de la fauna i la flora, o l’astronomia. En canvi, ara, sembla que aquesta separació és cada cop més difusa a causa del canvi climàtic.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia