SEMINAR: Advancing process-based models of forest responses to climate change: the assumption-centred modelling approach

The Maestra Model
The Maestra Model

La professora Belinda Medlyn, del Departament of Biological Science de la Macquarie University durà a terme un seminari el proper 29 de maig a les 12h a la Sala de Graus II de la Facultat de Ciències de la UAB.

The Maestra Model
The Maestra Model

TITOL

Advancing process-based models of forest responses to climate change: the assumption-centred modelling approach

AUTORA

Prof Belinda Medlyn

Dept of Biological Science

Macquarie University

RESUM

Process-based models of forest ecosystems are widely used to predict the likely future impacts of environmental change. However, models frequently differ in their predictions, leading non-modellers to ask which model is “best”. I argue that we should consider models not as entities, but as collections of assumptions about individual processes, and we should instead be asking which assumptions are best. Model predictions can and should be understood by relating them back to their underlying assumptions. Understanding the effect of individual assumptions allows us identify major uncertainties in the models and work towards improving them. I will show how this assumption-centred approach to modelling is being used to improve our understanding of the effects of rising CO2, temperature and water availability on forest function.

Articles relacionats

Notícies
Alba Gimbert

Nou cicle de seminaris #cafèPrismàtic sobre biodiversitat i gestió

La plataforma de coneixement Prismàtic, iniciativa del Deptartament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que coordina el CREAF, presenta tot el programa de seminaris virtuals d’una hora sobre les temàtiques més actuals de la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.

Domini públic.
Notícies
Alba Gimbert

Com prevenir incendis forestals a les urbanitzacions

El CREAF en col·laboració amb l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA) de la Diputació de Barcelona ha creat un manual que recull bones pràctiques a l’hora de plantejar, fer i mantenir una franja perimetral de protecció contra els incendis forestals al voltant de nuclis urbans.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Fotografia d'Unsplash.
Coneixement
Carles Castell Puig

Ens hauríem de fer grans…

En una entrada anterior en aquest mateix blog, parlàvem de les dificultats de comunicar adequadament les problemàtiques ambientals. No resulta senzill explicar amb claredat el complex canemàs de causes i efectes relacionats amb els nostres impactes negatius sobre el medi natural, i de retruc sobre la nostra salut i benestar, sense caure en el catastrofisme o la frivolització.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia