SEMINAR: Advancing process-based models of forest responses to climate change: the assumption-centred modelling approach

The Maestra Model
The Maestra Model

La professora Belinda Medlyn, del Departament of Biological Science de la Macquarie University durà a terme un seminari el proper 29 de maig a les 12h a la Sala de Graus II de la Facultat de Ciències de la UAB.

The Maestra Model
The Maestra Model

TITOL

Advancing process-based models of forest responses to climate change: the assumption-centred modelling approach

AUTORA

Prof Belinda Medlyn

Dept of Biological Science

Macquarie University

RESUM

Process-based models of forest ecosystems are widely used to predict the likely future impacts of environmental change. However, models frequently differ in their predictions, leading non-modellers to ask which model is “best”. I argue that we should consider models not as entities, but as collections of assumptions about individual processes, and we should instead be asking which assumptions are best. Model predictions can and should be understood by relating them back to their underlying assumptions. Understanding the effect of individual assumptions allows us identify major uncertainties in the models and work towards improving them. I will show how this assumption-centred approach to modelling is being used to improve our understanding of the effects of rising CO2, temperature and water availability on forest function.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia