Seminari CREAF: Physiological pathways and consequences of climate-induced tree mortality

Foto: William R.L Anderegg
Foto: William R.L Anderegg

El proper 25 de setembre a les 10h del matí l’investigador del a Universitat de Stanford, William R.L. Anderegg realitzarà un seminari al CREAF. El seminari exposarà quines són les vies fisiològiques i les conseqüències de la mortalitat dels arbres induïda pel clima.

TÍTOL

Physiological pathways and consequences of climate-induced tree mortality

RESUM

Forest ecosystems store large amounts of carbon and absorb nearly a quarter of human emissions of carbon dioxide annually, but recent climate-induced, widespread forest die-offs highlight that climate change could threaten these carbon sinks. A recent “climate change-type” drought triggered die-off in trembling aspen (Populus tremuloides) across much of the western United States.

A CÀRREC DE:

William R. L. Anderegg. Department of Biology. Stanford University

LLOC

Sala de Graus II, Edifici Biociències Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès

DATA

25 de setembre a les 10h

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia