Search

Seminari CREAF: Physiological pathways and consequences of climate-induced tree mortality

Foto: William R.L Anderegg
Foto: William R.L Anderegg

El proper 25 de setembre a les 10h del matí l’investigador del a Universitat de Stanford, William R.L. Anderegg realitzarà un seminari al CREAF. El seminari exposarà quines són les vies fisiològiques i les conseqüències de la mortalitat dels arbres induïda pel clima.

TÍTOL

Physiological pathways and consequences of climate-induced tree mortality

RESUM

Forest ecosystems store large amounts of carbon and absorb nearly a quarter of human emissions of carbon dioxide annually, but recent climate-induced, widespread forest die-offs highlight that climate change could threaten these carbon sinks. A recent “climate change-type” drought triggered die-off in trembling aspen (Populus tremuloides) across much of the western United States.

A CÀRREC DE:

William R. L. Anderegg. Department of Biology. Stanford University

LLOC

Sala de Graus II, Edifici Biociències Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès

DATA

25 de setembre a les 10h

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia