Search

Seminari CREAF: Physiological pathways and consequences of climate-induced tree mortality

Foto: William R.L Anderegg
Foto: William R.L Anderegg

El proper 25 de setembre a les 10h del matí l’investigador del a Universitat de Stanford, William R.L. Anderegg realitzarà un seminari al CREAF. El seminari exposarà quines són les vies fisiològiques i les conseqüències de la mortalitat dels arbres induïda pel clima.

TÍTOL

Physiological pathways and consequences of climate-induced tree mortality

RESUM

Forest ecosystems store large amounts of carbon and absorb nearly a quarter of human emissions of carbon dioxide annually, but recent climate-induced, widespread forest die-offs highlight that climate change could threaten these carbon sinks. A recent “climate change-type” drought triggered die-off in trembling aspen (Populus tremuloides) across much of the western United States.

A CÀRREC DE:

William R. L. Anderegg. Department of Biology. Stanford University

LLOC

Sala de Graus II, Edifici Biociències Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès

DATA

25 de setembre a les 10h

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia