SEMINARI CREAF: Predicting the past from the present: Making inferences about historical biodiversity patterns from phylogenies of extant species

Arbre filogenètic de http://itol.embl.de/
Arbre filogenètic de http://itol.embl.de/

El proper dimecres tenim un nou seminari al CREAF. En aquest cas el ponent Rampal Etienne, Professor d’Ecologia al CEES ens parlarà de filogènia molecular.

Arbre filogenètic  de http://itol.embl.de/
Arbre filogenètic de http://itol.embl.de/

 

RESUM

In the last decade we have seen the rapid accumulation of molecular phylogenies. But what can these phylogenies, based on extant species only, tell us about historical diversity and diversification patterns, and particularly about extinction, because extinct species are by definition not present in the molecular phylogeny? I will try to answer these questions using various models of diversification.

A CÀRREC DE:

Rampal Etienne. Professor of ecology at the University of Groningen (The Netherlands)

LLOC

Sala Polivalent c5/1066 , Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès

DATA

Dimecres 30 a les 12 h

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia