Search

SEMINARI CREAF: Predicting the past from the present: Making inferences about historical biodiversity patterns from phylogenies of extant species

Arbre filogenètic de http://itol.embl.de/
Arbre filogenètic de http://itol.embl.de/

El proper dimecres tenim un nou seminari al CREAF. En aquest cas el ponent Rampal Etienne, Professor d’Ecologia al CEES ens parlarà de filogènia molecular.

Arbre filogenètic  de http://itol.embl.de/
Arbre filogenètic de http://itol.embl.de/

 

RESUM

In the last decade we have seen the rapid accumulation of molecular phylogenies. But what can these phylogenies, based on extant species only, tell us about historical diversity and diversification patterns, and particularly about extinction, because extinct species are by definition not present in the molecular phylogeny? I will try to answer these questions using various models of diversification.

A CÀRREC DE:

Rampal Etienne. Professor of ecology at the University of Groningen (The Netherlands)

LLOC

Sala Polivalent c5/1066 , Universitat Autònoma de Barcelona, Cerdanyola del Vallès

DATA

Dimecres 30 a les 12 h

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia