Search

Sessió inaugural ICHN: “Història Natural” dels canvis globals en estequiometria i metabolisme

Invitació
Invitació

Josep Peñuelas, ecòleg (CREAF-CSIC), serà l’encarregat d’inaugurar el curs 2012-2013 de l’ICHN. La jornada parlarà dels canvis estequiomètrics al medi natural i de les seves conseqüències sobre els organismes vius i sobre l’estructura, el funcionament i la diversitat dels ecosistemes, tant terrestres com aquàtics.

Invitació
Invitació jornada inaugural ICHN

TÍTOL:

“Història Natural” dels canvis globals en estequiometria i metabolisme

RESUM:

Les disponibilitats de C i de nitrogen N al medi natural estan augmentant contínuament com a resultat de les activitats humanes. Aquests augments no van acompanyats per un augment similar en les entrades de fòsfor P. El canvi inexorable en l’estequiometria d’aquests elements no té equivalent en la història de la Terra. Presentarem aquests canvis estequiomètrics i les conseqüències sobre els organismes vius i sobre l’estructura, el funcionament i la diversitat dels ecosistemes, tant terrestres com aquàtics.

Després de la sessió s’oferirà una copa de cava als assistents.

A CÀRREC DE:

Josep Peñuelas, ecòleg (CREAF-CSIC)

LLOC:

Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (C. del Carme, 47; Barcelona).

DIA i HORA:

La sessió tindrà lloc el dimecres 3 d’octubre de 2012, a les 7 de la tarda

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L'arboç és un dels casos d'estudi que no té anyivoria. Autora: Catherine Preece.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Algunes plantes deixen de reproduir-se cada any per la falta de nutrients

Un estudi en el que han participat diversos investigadors del CREAF conclou que les plantes amb menys nitrogen i fòsfor a les seves fulles alternen els anys de reproducció per poder-ho fer de manera massiva en les èpoques de bonança. És el cas dels roures, les alzines o els fajos.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia