Search

Xavier Pons presenta el Diccionari terminològic de Teledetecció

Xavier Pons presenta el Diccionari terminològic de Teledetecció.
Xavier Pons presenta el Diccionari terminològic de Teledetecció.

El diccionari ha estat elaborat per Xavier Pons, coordinador del grup de recerca GRUMETS (en el qual participa el CREAF), i Anna Arcalís, ambientòloga col·laboradora habitual d’aquest centre. L’obra completa la col·lecció de diccionaris terminològics dissenyada per l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i el Centre de Terminologia TERMCAT.

Xavier Pons presenta el Diccionari terminològic de Teledetecció.
Xavier Pons presenta el Diccionari terminològic de Teledetecció.

El diccionari compta amb gairebé 600 pàgines, 3484 entrades, índexs de termes en anglès i castellà, i dos annexos de les regions espectrals en longituds d’ona i freqüències amb sinònims. L’objectiu ha estat dotar la llengua catalana de les millors adaptacions dels termes d’aquesta disciplina, tan transversal, que connecta l’orbitografia, la física, els sensors, l’estadística espacial, els usos i cobertes del sòl i la seva dinàmica, etc.

Fins ara, no existeix cap altre diccionari de teledetecció d’aquest abast ni en català, ni en castellà, francès o anglès. La seva confecció ha requerit cinc anys de pacient feina de recerca de fonts originals i càlculs de característiques de sensors satel·litaris i aeroportats de tota mena, a més d’una llarga tasca de reflexió terminològica.

La presentació es farà de manera conjunta amb els altres tres diccionaris de la col·lecció i, a més d’en Xavier Pons, intervindran Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, Jaume Miranda, director de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, Josep Maria Rabella, coautor del diccionari de cartografia, Joan Nunes, autor del diccionari de sistemes d’informació geogràfica, i Jordi Bover, director del TERMCAT.

DATA I LLOC DE LA PRESENTACIÓ:

Dijous, 11 de juliol de 2013, a les 19:00 h.

Sala d’actes del Palau Marc, seu del Departament de Cultura. La Rambla 8, Barcelona.

ES PREGA CONFIRMACIÓ OMPLINT EL SEGÜENT FORMULARI.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia