Què és un bosc urbà?
La nostra investigadora Mariona Ferrandiz considera 10 aspectes bàsics que us volem compartir.
La nostra investigadora Mariona Ferrandiz considera 10 aspectes bàsics que us volem compartir.
A través de l’mBMS hem detectat dos exemplars de faune gran (Hipparchia fagi) al parc de la Costeta de Begues, al Baix Llobregat.
La ciència ha aconseguit desxifrar l’origen de l’explosió demogràfica de papallones de l’any 2019 i com es van expandir per diversos continents.
El projecte de ciència ciutadana mBMS publica el seu cinquè informe de resultats i analitza per primera vegada els efectes de la sequera a les papallones metropolitanes.
Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura.
El projecte ‘Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees’, dirigit per Bernat Claramunt, celebra el seu desè aniversari, i des de la seva fundació, l’expedició ha atret l’atenció de la comunitat científica i al voltant d’un miler de voluntaris d’arreu del món.
En les últimes dècades s’han observat descensos molt importants en les poblacions d’abelles, que estan vinculats a factors com el canvi climàtic, els canvis en els usos del sòl, l’arribada de nous enemics naturals o l’ús de plaguicides.
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.