Territori

Notícies
Veronica Couto Antelo

Participem en el nou Comitè Científic que avalarà les estratègies d’acció climàtica i transició energètica al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme configura un comitè format per trenta-tres professionals que assessorin en matèria d’emergència climàtica. Entre aquestes persones es troben les investigadores del CREAF Mireia Banqué, Annelies Broekman, Eduard Pla i Sandra Saura. La xifra es preveu que incrementi, amb la intenció de configurar un coneixement òptim sobre les singularitats del Maresme i que cada cop més

Oscar Rodbag, Arxiu del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciència de proximitat al Parc Natural de l’Alt Pirineu

El Parc Natural de l’Alt Pirineu consolida un Observatori de Recerca per apropar el coneixement científic a la gestió i conservació del Parc i transferir el coneixement a la societat local. Aquest Observatori forma part de l’organització interna del Parc, creant així una nova àrea de treball del seu òrgan gestor en matèria de recerca. El lema de l’Observatori és “el coneixement de proximitat” i es vertebra a partir d’una Comissió Científica de més d’una vintena de persones vinculades al

Programa de l'acte de llançament del Landsat-9
Notícies
Gerard Gaya

El CREAF s’enlaira amb el satèl·lit LandSat-9

El passat dilluns, 27 de setembre, la NASA i el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) van fer un petit pas més per tal d’estudiar i conèixer la superfície de la Terra: el llançament del satèl·lit Landsat-9. Des del CREAF es va seguir en directe aquest esdeveniment carismàtic i es va aprofitar per acostar les tecnologies de la teledetecció a la societat.

Notícies
Pau Guzmán

Any complicat per als boscos de Catalunya

El projecte DEBOSCAT està quantificant durant el setembre la superfície forestal de Catalunya afectada per la manca de pluges, però els efectes ja són evidents en algunes zones de l’Empordà, el Berguedà, el Bages, el Gironès i la Selva. El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal demana a les persones amants del bosc que enviïn fotografies.

Notícies
Adriana Clivillé

Alba Anadon Rosell: una mirada amable amb un discurs contundent

Sense fer massa soroll i amb una mirada sempre afable. Conversant amb l’Alba Anadon Rosell una té la sensació que, malgrat les dificultats, aquesta investigadora d’heterogeni recorregut internacional s’aproxima sempre a les situacions des d’un tarannà cordial i afectuós.