Diversos investigadors i investigadores del CREAF van participar a la Setmana de la Ciència 2017, celebrada del 10 al 19 de novembre.
Enguany s’ha celebrat la 22a edició de La Setmana de la Ciència, una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat. Durant deu dies un gran nombre de centres i institucions van organitzar activitats gratuïtes amb l’objectiu de difondre la ciència i el coneixement a la ciutadania.
El CREAF hi ha participat sobretot assistint a xerrades i tallers a escoles i instituts. El 15 de novembre la investigadora Teresa Rosas va parlar sobre els efectes del canvi climàtic als nostres boscos a l’alumnat de l’institut Pere Calders, de Bellaterra. Per la seva banda, l’Eduard Pla va aprofitar el tema central de La Setmana de la Ciència 2017, el turisme sostenible, per fer un taller a l’alumnat de 6è de l’escola Joan Maragall, de Sant Cugat del Vallès. En ell s’hi treballaven diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat de diferents tipus de societat a partir d’un joc de simulació.
També en Carlos Hernández va aprofitar la sostenibilitat per fer una xerrada a l’institut Jaume Mimó, de Cerdanyola del Vallès, on explicava aquest concepte emergent a l’alumnat. Per la seva banda, en Guille Peguero va anar a l’institut Giola de Llinars del Vallès per conscienciar els i les alumnes sobre la necessitat de conèixer la importància de la biodiversitat i els efectes del canvi global. I en Rafael Poyatos va anar a Sant Adrià del Besòs, a l’escola Sant Gabriel, per explicar la relació entre la vegetació i el cicle de l’aigua als ecosistemes.
Finalment, la plataforma d’observació de la natura ciutadana Natusfera va participar en dues activitats a l’aire lliure. Per una banda, va organitzar un taller pràctic per conèixer els líquens de Sarrià i de Barcelona; i per l’altra, juntament amb l’observatori RitmeNatura.cat, van conduir un Bioblitz a la superilla del Poblenou, a Barcelona.