Activitats del CREAF per a La Setmana de la Ciència 2017

Diversos investigadors i investigadores del CREAF van participar a la Setmana de la Ciència 2017, celebrada del 10 al 19 de novembre.

eduardciencia2
L’Eduard Pla en un dels tallers a l’escola Joan Maragall, a Sant Cugat del Vallès.

Enguany s’ha celebrat la 22a edició de La Setmana de la Ciència, una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat. Durant deu dies un gran nombre de centres i institucions van organitzar activitats gratuïtes amb l’objectiu de difondre la ciència i el coneixement a la ciutadania.

El CREAF hi ha participat sobretot assistint a xerrades i tallers a escoles i instituts. El 15 de novembre la investigadora Teresa Rosas va parlar sobre els efectes del canvi climàtic als nostres boscos a l’alumnat de l’institut Pere Calders, de Bellaterra. Per la seva banda, l’Eduard Pla va aprofitar el tema central de La Setmana de la Ciència 2017, el turisme sostenible, per fer un taller a l’alumnat de 6è de l’escola Joan Maragall, de Sant Cugat del Vallès. En ell s’hi treballaven diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat de diferents tipus de societat a partir d’un joc de simulació.

rafa
En Rafael Poyatos durant la seva xerrada a l’escola Sant Gabriel, de Sant Adrià del Besòs.

També en Carlos Hernández va aprofitar la sostenibilitat per fer una xerrada a l’institut Jaume Mimó, de Cerdanyola del Vallès, on explicava aquest concepte emergent a l’alumnat. Per la seva banda, en Guille Peguero va anar a l’institut Giola de Llinars del Vallès per conscienciar els i les alumnes sobre la necessitat de conèixer la importància de la biodiversitat i els efectes del canvi global. I en Rafael Poyatos va anar a Sant Adrià del Besòs, a l’escola Sant Gabriel, per explicar la relació entre la vegetació i el cicle de l’aigua als ecosistemes.

Finalment, la plataforma d’observació de la natura ciutadana Natusfera va participar en dues activitats a l’aire lliure. Per una banda, va organitzar un taller pràctic per conèixer els líquens de Sarrià i de Barcelona; i per l’altra, juntament amb l’observatori RitmeNatura.cat, van conduir un Bioblitz a la superilla del Poblenou, a Barcelona.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia