Agricultura regenerativa: el poder del sòl, vídeo de Javier Peña, influencer del canvi climàtic

Sòl d’un hort regeneratiu a la finca Planeses. Imágen: Ángela Justamante
Sòl d’un hort regeneratiu a la finca Planeses. Imágen: Ángela Justamante

Què és l’agricultura regenerativa? Quin és el seu potencial? Ho explica Javier Peña, fundador de ‘Hope!-En pie por le planeta’, en aquest vídeo.

A la gravació, Javier, ens fa un recorregut per la finca Planeses, Girona. A la finca treballa des de fa sis anys el nostre investigador sènior Marc Gràcia, qui explica què és el model regeneratiu i la seva capacitat per a mitigar el canvi climàtic.

Si et pica la curiositat i vols més informació sobre aquest model, et recomanem aquestes lectures:

A més, des de Planeses i el CREAF també oferim cursos i visites a la finca:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia