Agricultura regenerativa: el poder del sòl, vídeo de Javier Peña, influencer del canvi climàtic

Sòl d’un hort regeneratiu a la finca Planeses. Imágen: Ángela Justamante
Sòl d’un hort regeneratiu a la finca Planeses. Imágen: Ángela Justamante

Què és l’agricultura regenerativa? Quin és el seu potencial? Ho explica Javier Peña, fundador de ‘Hope!-En pie por le planeta’, en aquest vídeo.

A la gravació, Javier, ens fa un recorregut per la finca Planeses, Girona. A la finca treballa des de fa sis anys el nostre investigador sènior Marc Gràcia, qui explica què és el model regeneratiu i la seva capacitat per a mitigar el canvi climàtic.

Si et pica la curiositat i vols més informació sobre aquest model, et recomanem aquestes lectures:

A més, des de Planeses i el CREAF també oferim cursos i visites a la finca:

Articles relacionats

Tèrmit subterrani asiàtic (Coptotermes gestroi). Autor: Thomas Chouvenc
Notícies
CREAF

Els tèrmits acceleraran el canvi climàtic perquè s’expandiran arreu del món i incrementaran el seu consum de fusta

Una recerca internacional ha pogut comprovar que, per cada augment de temperatura de 10°C, els tèrmits incrementen 6,8 vegades la descomposició de fusta. Amb el canvi climàtic, l’àrea de distribució d’aquests insectes augmentarà, amplificant aquest efecte d’alliberament de CO2 que actualment no recullen els models climàtics.

Coneixement
Angela Justamante

¿Qué es el IPBES?

Perdemos biodiversidad, es innegable, pero, ¿a qué ritmo? ¿Por qué? ¿Cómo nos afecta? Y, ¿qué podemos hacer? La Plataforma Intergubernamental de Biodiversidad y Servicios Ecosistémicos (IPBES) responde estas preguntas desde su creación en 2012.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia