Search

La propera vegada, clausura

Som a l’any u després de la primera pandèmia. Tot el planeta està ocupat per humans que encara creuen en el PIB … Tot? No! Un centre d’investigació poblat per una mica de tot, la veritat, busca maneres per fer que el planeta segueixi sent habitable per a la nostra espècie.

Tirita_JLuis01_CATFeu clic a la tira per veure-la amb millor resolució.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: J.Luis Ordóñez, CREAF.
Notícies
CREAF

Renaturalitzar territoris: claus per reduir els conflictes morals

Amb l’objectiu d’abordar aquest tema, un equip d’experts i expertes ha elaborat la guia ‘Una hoja de ruta para un rewilding ético en el Antropoceno’, que permet identificar tant els beneficis com els conflictes morals que poden sorgir en el procés de renaturalització, amb l’objectiu de procurar dur a terme una pràctica conservacionista més ètica.

Bosc singular a Catalunya Foto: Lluís Comas.
Notícies
Galdric Mossoll

Què és la resiliència forestal?

El canvi de paradigma climàtic, sumat a un cúmul de pertorbacions posa a prova la resiliència dels boscos d’arreu del món. La capacitat de les espècies per adaptar-se a aquestes condicions definirà els boscos del futur. Però, són prou resilients els boscos mediterranis?   

La resiliència, la fortalesa i el fer de ser mediterrànis són els valors que les alzines i el CREAF comparteixen.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Descobrim amb l’humorista Godai Garcia quin és l’arbre del CREAF

L’arbre del CREAF és l’alzina! Una votació interna entre els nostres treballadors i treballadores ha donat com a guanyadora a aquesta espècie amb un 70% dels volts per la seva resiliència, fortalesa i pel fet que sigui mediterrània. L’anunci dels resultats ha anat acompanyat d’un vídeo de l’humorista català Godai Garcia.

Tèrmit subterrani asiàtic (Coptotermes gestroi). Autor: Thomas Chouvenc
Notícies
CREAF

Els tèrmits acceleraran el canvi climàtic perquè s’expandiran arreu del món i incrementaran el seu consum de fusta

Una recerca internacional ha pogut comprovar que, per cada augment de temperatura de 10°C, els tèrmits incrementen 6,8 vegades la descomposició de fusta. Amb el canvi climàtic, l’àrea de distribució d’aquests insectes augmentarà, amplificant aquest efecte d’alliberament de CO2 que actualment no recullen els models climàtics.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia