Search

Vídeo: Sòl nu cerca virosta

Com sortirà l'aigua després de travessar aquests dos sòls?
Com sortirà l'aigua després de travessar aquests dos sòls?

El CREAF inaugura una sèrie de vídeos dirigits especialment a estudiants, que descriuen experiments senzills sobre temes d’ecologia, perquè els puguin reproduir fàcilment a casa o a l’escola.

Com sortirà l'aigua després de travessar aquests dos sòls?
Com sortirà l’aigua després de travessar aquests dos sòls?

En el marc de la Setmana Mundial del Sòl (Global Soil Week), inaugurem la sèrie amb un vídeo de Rosa Cañizares, edafòloga del CREAF. La Rosa proposa un experiment que ajuda a entendre el paper que té la virosta en evitar que la majoria de nutrients s’arrosseguin amb la pluja. Fent servir ampolles de plàstic transparent retallades, compara l’efecte d’un rec moderat (similar al d’una pluja) quan travessa un sòl nu i un sòl amb virosta. L’experiment és molt visual i molt fàcil de reproduir. Animeu-vos a fer-lo a casa!

Podeu veure el vídeo aquí (de moment, només versió en castellà):

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Platja de Sitges en juliol de 2023. Foto: Annelies Broekman.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què vol dir que la costa està erosionada?

Heu notat que les platges tenen menys sorra que abans, els penya-segats s’esfondren i trobem pedrots arreu? És l’impacte d’un fenomen que es coneix com ‘erosió costanera’ i estem fent-ne el seguiment científic.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia