Search

El CREAF al catàleg de ciència ciutadana i medi ambient del DTES

BeWater project i AtrapaelTigre.com.
BeWater project i AtrapaelTigre.com.

El Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya presenta el seu catàleg de projectes de ciència ciutadana i medi ambient. BeWater i AtrapaelTigre.com són dos projectes del CREAF que formen part d’aquest aparador virtual.

BeWater project i AtrapaelTigre.com.
BeWater project i AtrapaelTigre.com

Els projectes que presenta el DTES s’orienten a la generació de nou coneixement amb la participació activa i imprescindible de la ciutadania en almenys una etapa del procés de recerca, tant en la captació o processament de dades (crowdsourcing), la seva interpretació (intel·ligència distribuïda), la definició de problemes, reptes, objectius i captació de dades (ciència participada) o en el disseny amb científics de la recerca que s’ha de dur a terme (ciència col·laboradora). 

El projecte BeWater promou el diàleg i la col·laboració entre ciència i societat per a la gestió sostenible de l’aigua i l’adaptació als impactes del canvi global a la Mediterrània. Utilitza un procés iteratiu d’aprenentatge mutu, tècniques participatives i un enfocament global per assegurar que les comunitats locals que participen juguen un paper actiu en la determinació de les estratègies adequades perla gestió de les conques hidrogràfiques.

AtrapaelTigre.com és un sistema d’alerta ciutadà per investigar, seguir i controlar l’expansió del mosquit tigre mitjançant una aplicació per a mòbils, Tigatrapp, que permet enviar fotografies geolocalitzades d’adults de mosquit tigre i dels seus llocs de cria. Gràcies a la col·laboració ciutadans els científics poden aprofundir en conèixer la distribució real i controlar l’expansió d’aquests espècie invasora que habitualment es troba en propietats privades i es dispersa àmpliament pel territori.

Related articles

We've changed the wordpress version If you prefer to read this news in Spanish or Catalan from 2020 to 2012, go to the front page of the blog, change the language with the selector in the upper menu and look for the news in the magnifying glass bar.

Subscribe to our Newsletter to get the lastest CREAF news.