Buscar

«Fauna i Canvi Global» Jornada CREAF-SCB-ICHN

Jornada CREAF SCB ICHN
Jornada CREAF SCB ICHN

En la IX  edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió de la fauna del nostre territori en un marc de canvi global. 

Jornada CREAF SCB ICHN

Accés al TRÍPTIC de la jornada

RESUM JORNADA

El canvi global és un fenomen complex que està canviant els nostres sistemes naturals. A més del conegut canvi climàtic, el canvi global inclou també el canvi d’usos del sòl i la fragmentació del paisatge, l’augment de la concentració de CO2 a l’atmosfera i les invasions biològiques, entre altres.

Els científics treballen per esbrinar quines són les conseqüències de tots aquests canvis sobre els ecosistemes. Estudien, per exemple, com afecta el canvi global als nostres boscos, què passarà amb la disponibilitat d’aigua o si variaran molt els cicles de nutrients.

Tot i això, es coneix ben poc dels efectes que pot tenir sobre la fauna. Obtenir series llargues i realitzar experiments amb animals és molt difícil, i dificulta la millora d’aquest coneixement.

Es coneix però, que el canvi climàtic i el canvi en els usos del sòl estan generant nous escenaris paisatgístics als que la fauna s’ha d’adaptar si vol sobreviure. Tanmateix, l’adaptació a aquests canvis és variable segons l’espècie, que pot mantenir-se al mateix lloc i adaptar-se als canvis de les condicions ambientals, pot fugir a llocs més òptims, o, si no és capaç d’adaptar-se, pot acabar desapareixent. De fet, comencem a trobar noves combinacions d’espècies que sorgeixen dels diferents graus d’adaptació que té la fauna davant dels canvis de l’ambient.

L’efecte de tots aquests canvis en els serveis ecosistèmics de cada regió és potencialment molt important. Per això, la present jornada pretén aglutinar els experts que hi treballen i posar a l’abast del públic la informació més rellevant i actual sobre els impactes i la resposta de la fauna davant del canvi global.

Dia i Lloc

21 de novembre de 2012, tot el dia. Sala Prat de la Riba,  Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47

Organitza

  • CREAF
  • Societat Catalana de Biologia
  • Institució Catalana d’Història Natural

Inscripcions

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta
Es prega confirmació d’assistència a
a.ramon@creaf.uab.cat

Hi Col·laboren

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia)

Artículos relacionados

Hemos cambiado la versión de Wordpress. Si prefieres leer esta noticia en inglés o catalán del 2020 al 2012, ve a la portada del blog, cambia el idioma con el selector del menú superior y busca la noticia en la barra de la lupa.

Date de alta en el Newsletter para recibir todas las novedades del CREAF en tu mail