Buscar

El CREAF participa a la iniciativa de la CE “European Innovation Partnership on Water»

Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació
Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació

El Dr. Eduard Pla ha sigut proposat pel CREAF com a expert assessor pel panell d’Ecosystem Services de la plataforma “European Innovation Partnership on Water” de la Comunitat Europea (CE).

Eduard Pla és expert  en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació
Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació

La European Innovation Partnership on Water (EIP on Water) és una iniciativa (actualment es troba en fase de borrador) de la Comunitat Europea (CE) per detectar oportunitats en el sector de l’aigua. S’orienta cap a la innovació i generació de nous mercats per exportar solucions més enllà d’Europa. Per a la redacció d’aquesta iniciativa, la CE va crear un comitè d’alt nivell (task force) que treballa per identificar les prioritats a defensar. A Espanya hi té dos representants, el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) i el MINECO (Ministerio de Economia y Competitividad) que defensen els interessos nacionals. Aquests representants sovint poden no ser experts en la matèria i requereixen d’assessorament per a fer propostes i contribuir a les reunions. En el cas d’Espanya, la Plataforma Tecnologica Española del Agua (PTEA) assessora als representants espanyols i per a fer-ho es nodreix dels socis que aporten l’opinió dels seus experts (científics), n’Eduard Pla un d’ells.

Un total de 3 centres Catalans participen (indirectament) en la redacció d’aquesta iniciativa: CREAF, ADASA sistemes S.A.U i la UPC.

La task force ha identificat 9 prioritats i la PTEA ha nombrat experts per a cadascuna d’elles,  creant 9 punts de consulta, per tal de poder aportar veu en totes les prioritats. N’Eduard serà l’expert proposat pel CREAF per la prioritat 8. Ecosystem Services.

  1. Water-energy nexus
  2. Water governance
  3. Financing for innovation
  4. Water re-use and recycling
  5. Water and wastewater treatment
  6. Risk management of water-related extreme events (floods & droughts)
  7. Management models and monitoring
  8. Ecosystem services
  9. Smart-technologies (incluido como tema transversal)»

La importància de ser-hi és la de lluitar perquè la prioritat 8 continuï essent tinguda en compte i per tant, continuï havent-hi oportunitats pel CREAF en participar en futurs consorcis que sorgeixin entorn aquest tema, obstant per tant, a noves fonts de finançament.

Artículos relacionados

Paisaje del Valle de Òdena después del incendio de 2015. Imagen: Galdric Mossoll
Noticias
Anna Ramon

¿Qué es la desertificación y cómo prevenirla?

¿Sabías que en Cataluña dos tercios del territorio son vulnerables a la desertificación? Concretamente las comarcas de la cuenca del Ebro y centrales de Tarragona y Lérida.

El técnico de comunicación Galdric Mossoll será una de las caras del CREAF en el TikTok.
Noticias
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok

Hoy, Día Mundial del Medio Ambiente, el CREAF inicia una nueva etapa en su objetivo de difundir la investigación catalana entre todos los públicos y se abre canal de TikTok, la red por excelencia de los más jóvenes. El contenido que se encontrará será divulgativo, naturalista, fresco y en catalán. ¡Hacendnos follow en @CREAF_ecología!

Hemos cambiado la versión de Wordpress. Si prefieres leer esta noticia en inglés o catalán del 2020 al 2012, ve a la portada del blog, cambia el idioma con el selector del menú superior y busca la noticia en la barra de la lupa.

Date de alta en el Newsletter para recibir todas las novedades del CREAF en tu mail