Buscar

El CREAF rep la visita del seu Comitè Científic Internacional

Comitè Científic Internacional del CREAF
Comitè Científic Internacional del CREAF

Aquesta visita és un dels primers passos a fer de cara a la planificació del nou Pla Estratègic del CREAF. El comitè elaborarà un Executive Summary  que servirà com a full de ruta per a que el centre elabori la seva propera estratègia de recerca

Comitè Científic Internacional del CREAF
Comitè Científic Internacional del CREAF. D’esquerra a dreta: Rob Jacksons, John Grace, Pep Canadell, Ivan Janssens

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre el CREAF va rebre la visita del seu Comitè Científic Internacional. Aquesta visita és un dels primers passos a fer de cara a la planificació del nou Pla Estratègic del CREAF que es redactarà el 2013 per a poder-lo desenvolupar durant el quinquenni 2014-2018. Així doncs, amb aquesta visita el comitè ha pogut fer un primer anàlisis dels resultats obtinguts pel centre en qüestions de recerca durant els darrers 5 anys i fer les seves recomanacions de cara al futur.

Un cop analitzat el comitè elaborarà un Executive Summary  que servirà com a full de ruta per a que el centre elabori la seva propera estratègia de recerca en el nou Pla Estratègic.

Entre d’altres activitats el Comitè Científic Internacional es va reunir amb els investigadors per conèixer en profunditat l’activitat i resultats dels quatre àmbits de recerca del CREAF: Biodiversitat, Ecologia Funcional i Canvi Global, Ecologia Forestal i Incendis i Anàlisi Ambiental del Territori i SIG. Durant la visita van trobar-se també amb alguns doctorands i amb tècnics de recerca, que els van explicar els seus projectes de recerca i les tasques que desenvolupaven al centre. Així mateix, es van fer presentacions sobre les activitats de formació, internacionalització, difusió dels resultats de recerca, diversificació de fons de finançament i gestió dels recursos del centre.

El Comitè Científic Internacional del CREAF està format per quatre investigadors de prestigi:

Pep Canadell: Investigador del CSIRO, Austràlia. Director Executiu del Global Carbon Project i Membre del Comitè Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic

Ivan Janssens: Investigador del Research Group of Plant and Vegetation Ecology de  la Universitat de Antwerpen, Bèlgica.

Rob Jacksons: Professor de la Nicholas School of the Environment, EUA. Director del Duke’s Center on Global Change i del Duke’s Stable Isotope Mass Spectrometry  Laboratory.

John Grace: Catedràtic emèrit de la Universitat d’Edinburg, Escòcia. Director del Institute of Atmospheric and Environmental Science de la Universitat d’Edinburg

Cal destacar també que es va aprofitar l’avinentesa de la visita del Comitè per a dur a terme l’avaluació CERCA del CREAF. Aquestes avaluacions s’estan coordinant des de la mateixa institució CERCA i es realitzen a tots els seus centres d’acord amb uns estàndards internacionals basats en l’avaluació per experts independents de reconegut prestigi internacional. El seu objectiu és el de avaluar periòdicament l’activitat i funcionament de tot el sistema per definir i aplicar polítiques basades en la planificació estratègica.

 

Artículos relacionados

Hemos cambiado la versión de Wordpress. Si prefieres leer esta noticia en inglés o catalán del 2020 al 2012, ve a la portada del blog, cambia el idioma con el selector del menú superior y busca la noticia en la barra de la lupa.

Date de alta en el Newsletter para recibir todas las novedades del CREAF en tu mail