Buscar

El Dr. Joan Pino visita la Universidad de Concepción a Chile com expert en ecologia del paisatge del CREAF

El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC
El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC

El Dr. Joan Pino Vilalta ha viatjat a Chile aquest mes de setembre per a fer una estança a la Universitat de Concepción (UdeC) i impartir el Curs Internacional sobre Ecologia del Paisatge per la Conservació i Planificació en Àrees Metropolitanes que organitza la Dra. Rojas, de la mateixa Universitat.

El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC
El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC

Durant la visita, el Dr. Pino també ha aprofitat per fer una xerrada sobre el cas de Barcelona en la planificació territorial i la conservació de la biodiversitat. La xerrada portava per títol Ecología del paisaje, planificación territorial y conservación de la biodiversidad en entornos metropolitanos: el caso de Barcelona.

Un dels objectius principals de la xerrada ha estat posar en relleu els efectes dels canvis històrics del paisatge sobre la distribució actual d’espècies i de recursos naturals.

Així mateix, s’ha fet un debat sobre com es podrien fer servir formes per la seva recuperació a través d’instruments de planificació  territorial, emfatitzant en el cas de Barcelona.

A la xerrada, realitzada a la facultat d’Arquitectura, Urbanisme i Geografia, i a la qual van concórrer alumnes de diferents àrees, com biòlegs, arquitectes, enginyers i geògrafs, l’expert català va destacar que les grans metròpolis estan en problemes i que tots els especialistes han de treballar en conjunt.

Així mateix, Joan Pino està realitzant una estada de col·laboració amb la UdeC amb la Dra Carolina Rojas, docent de la carrera de Geografia, en el seu projecte Fondecyt: Valoració del Territori. Aproximacions des de la seva Sostenibilitat i Avaluació Ambiental Estratègica aplicada a Concepción.

En la seva estada, l’investigador durà a terme també el curs internacional Ecologia de paisatge per a la conservació i la planificació en àrees metropolitanes, «Tocarem aspectes d’ecologia del paisatge i les seves eines, i en una segona fase farem una aplicació a la conservació de la biodiversitat i la planificació territorial amb dos exemples, un de l’àrea metropolitana de Barcelona i un altre de l’àrea metropolitana de Concepción «, ha comentat l’investigador del CREAF.

Informació al web de la UdeC

Artículos relacionados

Hemos cambiado la versión de Wordpress. Si prefieres leer esta noticia en inglés o catalán del 2020 al 2012, ve a la portada del blog, cambia el idioma con el selector del menú superior y busca la noticia en la barra de la lupa.

Date de alta en el Newsletter para recibir todas las novedades del CREAF en tu mail