Search

“Animalades”, la nova sèrie de TVE, s’estrena amb la participació del CREAF

Animalades.
Animalades.

El passat 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2015 es va estrenar la sèrie documental “Animalades”, emesa per La2 de Televisió Espanyola. La sèrie documental pretén revelar els misteris de la fauna i la flora autòctones de Catalunya viatjant per diversos hàbitats. L’episodi dedicat a la Terra Baixa va comptar amb la participació del CREAF.

Aquest episodi explica, entre altres curiositats, que les abelles es consideren un superorganisme i es comuniquen fent danses. Tot i així, la gran majoria d’abelles són solitàries. Les imatges que apareixen de l’abella solitària Osmia cornuta (min 18:10) van ser cedides pel Tècnic de Comunicació José Luis Ordóñez, amb l’assessorament científic de l’investigador Jordi Bosch, expert en abelles. 

Per ara, s’han emès quatre episodis però està previst que la sèrie documental, creada per Òscar Cusó i presentada per Evelyn Segura, segueixi amb noves curiositats per explicar en els propers mesos.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Fotograma del vídeo
Notícies
J.Luis Ordóñez

No hi ha ciència sense diversitat

Si la biodiversitat és tan fonamental per al bon funcionament de tots els ecosistemes i, a més, la ciència no para de repetir-ho, com és possible que el perfil de les persones que es dediquen a la recerca científica sigui tan poc divers?

Flavipanurgus venustus, l'abella especialista que només s'alimenta de l’estepa cresta (Cistus crispus). Té un cervell gran i viu de manera solitària. Crèdit: Curro Molina (Copyright).
Notícies
Veronica Couto Antelo

Les abelles amb dietes especialitzades tenen el cervell més gran

L’abella solitària Flavipanurgus venustus viatja pels matolls mediterranis, s’apropa a una flor, olora una altra, però s’alimenta exclusivament de l’estepa cresta (Cistus crispus). Memoritza el color rosa

Coneixement
Corina Basnou

Les abelles tenen feina

Som a l’any u després de la primera pandèmia. Tot el planeta està ocupat per humans que encara creuen en el PIB … Tot? No!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia