Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times

Els darrers resultats que publica la revista Nature Ecology & Evolution, on han participat en Daniel Sol, Simon Ducatez i Ferran Sayol, semblen dir que “si arrisques, guanyes”. Les aus que proven nous aliments o que busquen noves maneres per trobar-los són menys vulnerables a l’extinció. El diari The New York Times ho recull.

NYTimes

“La idea és que les espècies d’ocells que tenen individus innovadors respondran amb canvis en el seu comportament més fàcilment que les que no, i això els permet adaptar-se” explica Louis Lefebvre, autor de la recerca, al diari americà. I afegeix que “la gent que observa els ocells, tant ornitòlegs com ocellaires, acostumen a avisar quan veuen maneres d’alimentar-se inusuals. Això és una mina d’or per les nostres bases de dades”.

L’article d’Ashier Elbein explica també curiositats dels animals que “proven sort” per adaptar-se a les ciutats, com els corbs marins que utilitzen les corrents marines dels vaixells per pescar millor, les martinets verds trencant molles de pa com a esquer per peixos o les gavines robant bosses de patates fregides d’un supermercat.

Podeu saber més sobre l’estudi en aquesta entrada que vam publicar al blog.

 

Articles relacionats

Ocell banyant-se a una font (Font: Timothy Kindrachuk per a Unsplash)
Coneixement
Florencia Florido

Què és un refugi climàtic?

Un refugi climàtic és una zona natural o urbana que ofereix unes condicions ambientals benignes per protegir-se d’un context desfavorable. Les condicions de cada refugi climàtic determinen si beneficien més a una espècie o a una altra –inclosa la humana– depenent de les necessitats de cadascuna. 

Imagen del 14 de junio captada por Copernicus. Se observa en una escala de colores cálidos las temperaturas de la superficie del suelo (Land Surface Temperatre, LST). Los colors más oscuros corresponden a más temperatura en ºC.
Coneixement
Veronica Couto Antelo

Sense els arbres no hi ha ciutats del futur

Les imatges del programa d’observació satèl·lit Copernicus que es van publicar fa uns dies són esfereïdores. Hi podem veure com la temperatura de la superfície

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia