Hem canviat la versió del Wordpress. Si prefereixes llegir aquesta notícia en castellà, anglès o català del 2020 al 2012, ves a la portada del blog, canvia l'idioma amb el selector del menú superior i cerca la notícia a la barra de la lupa.

Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times

Els darrers resultats que publica la revista Nature Ecology & Evolution, on han participat en Daniel Sol, Simon Ducatez i Ferran Sayol, semblen dir que “si arrisques, guanyes”. Les aus que proven nous aliments o que busquen noves maneres per trobar-los són menys vulnerables a l’extinció. El diari The New York Times ho recull.

NYTimes

“La idea és que les espècies d’ocells que tenen individus innovadors respondran amb canvis en el seu comportament més fàcilment que les que no, i això els permet adaptar-se” explica Louis Lefebvre, autor de la recerca, al diari americà. I afegeix que “la gent que observa els ocells, tant ornitòlegs com ocellaires, acostumen a avisar quan veuen maneres d’alimentar-se inusuals. Això és una mina d’or per les nostres bases de dades”.

L’article d’Ashier Elbein explica també curiositats dels animals que “proven sort” per adaptar-se a les ciutats, com els corbs marins que utilitzen les corrents marines dels vaixells per pescar millor, les martinets verds trencant molles de pa com a esquer per peixos o les gavines robant bosses de patates fregides d’un supermercat.

Podeu saber més sobre l’estudi en aquesta entrada que vam publicar al blog.

 

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Molses: la química d’una conquesta

La composició química dels briòfits (que engloba les molses i les hepàtiques) els situa com a esglaó en l’evolució entre les algues i les plantes