Search

Catalunya atresora uns 300 boscos d’‘elit’

Els boscos singulars de Catalunya
Els boscos singulars de Catalunya

Totes les comarques reuneixen espais singulars, però domina el Pirineu

Els boscos singulars de Catalunya
Els boscos singulars de Catalunya

 

No són necessàriament els millors ni els més bonics, però tenen alguna cosa que els fa únics, originals, fins al punt que prescindir-ne seria una pèrdua de valor incalculable: es tracta dels 292 boscos que conformen el primer inventari de boscos singulars de Catalunya. Aquest treball mostra un domini dels espais forestals del Pirineu, amb preponderància de les pinedes de pi roig, les fagedes i les avetoses, però no exclou cap comarca ni cap espècie perconservaciói una ajuda per als gestors del bosc», va explicar ahir Gracia durant unes jornades celebrades a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). «Fins ara, amb l’excepció d’àrees molt petites, no existia a Europa cap catàleg d’aquesta mena», va afegir. En essència, els investigadors han calculat mitjançant models informàtics que si un bosc singular es perdés passarien més de 100 anys fins que la zona en qüestió es pogués recuperar.

Podeu consultar l’article sencer de El Periódico

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Fageda. Crèdit: Public Domain.
Notícies
CREAF

Disponible el nou Laboratori Forestal Català

Saps que ja pots consultar el Laboratori Forestal Català? Una iniciativa del CREAF i del CTFC que reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web. 

Notícies
Veronica Couto Antelo

Any de treva pels boscos de Catalunya

A les portes de la primavera, els experts i expertes del CREAF informen que els boscos de Catalunya aquest any podran recuperar-se de les sequeres

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia