Ciència+ Art – Jaume Terradas i Sol Picó a ara.cat

Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.
Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.

‘Ara Ciència+Art’ és una sèrie de 13 converses entre científics i artistes enregistrades en vídeo. En Jaume Terradas catedràtic d’ecologia de la UAB i primer director del CREAF (1988-1998) és el protagonista del vídeo número 7 en el que manté una conversa amb la Sol Picó, ballarina i coreògrafa de dansa contemporània.

Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.
Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.

A cada conversa el científic i l’artista convidats duen un objecte relacionat amb el tema del que es parla, i això convida als concursants a endevinar de quins objectes es tracta abans de veure cada capítol. L’investigador i la ballarina troben una connexió especial entre els seus móns, que són ben diferents, però s’inspiren recíprocament. Plantes, dansa, poesia, estètica i insectes són els protagonistes d’aquesta entretinguda conversa.

Vídeo sencer de la conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Notícies
Jaume Terradas

Cal desaccelerar

Els temps actuals son de gran acceleració en els canvis a escala global i local. ¿Podrem continuar amb aquest ritme o ens caldrà desaccelerar? Reflexió d’en Jaume Terrades.

El botànic, gravat de Marià Fortuny. Font: Museu Nacional d'Art de Catalunya (https://www.museunacional.cat/es).
Notícies
Jaume Terradas

Els naturalistes també s’extingeixen

Vivim la sisena gran extinció d’espècies. És un procés molt ràpid de disminució de la biodiversitat. Juntament amb aquests processos d’extinció accelerada hi ha un altre procés d’extinció que resulta paradoxal: la dels naturalistes.

La mina de Bayan Obo a la Mongòlia Interior (Xina) conté una gran quantitat de minerals de terres rares. Font: REUTERS (2011).
Notícies
Anna Ramon

La humanitat esprem la taula periòdica d’esquena als riscos

La natura fa milions d’anys que se les arregla amb uns quants elements de la taula periòdica. En canvi, per construir el món dels humans en necessitem moltíssims més. Un nou article analitza les raons i conseqüències d’aquesta divergència.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia