Search

Ciència+ Art – Jaume Terradas i Sol Picó a ara.cat

Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.
Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.

‘Ara Ciència+Art’ és una sèrie de 13 converses entre científics i artistes enregistrades en vídeo. En Jaume Terradas catedràtic d’ecologia de la UAB i primer director del CREAF (1988-1998) és el protagonista del vídeo número 7 en el que manté una conversa amb la Sol Picó, ballarina i coreògrafa de dansa contemporània.

Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.
Conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.

A cada conversa el científic i l’artista convidats duen un objecte relacionat amb el tema del que es parla, i això convida als concursants a endevinar de quins objectes es tracta abans de veure cada capítol. L’investigador i la ballarina troben una connexió especial entre els seus móns, que són ben diferents, però s’inspiren recíprocament. Plantes, dansa, poesia, estètica i insectes són els protagonistes d’aquesta entretinguda conversa.

Vídeo sencer de la conversa entre Jaume Terradas i Sol Picó.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: J.Luis Ordóñez, CREAF.
Notícies
CREAF

Renaturalitzar territoris: claus per reduir els conflictes morals

Amb l’objectiu d’abordar aquest tema, un equip d’experts i expertes ha elaborat la guia ‘Una hoja de ruta para un rewilding ético en el Antropoceno’, que permet identificar tant els beneficis com els conflictes morals que poden sorgir en el procés de renaturalització, amb l’objectiu de procurar dur a terme una pràctica conservacionista més ètica.

Bosc singular a Catalunya Foto: Lluís Comas.
Notícies
Galdric Mossoll

Què és la resiliència forestal?

El canvi de paradigma climàtic, sumat a un cúmul de pertorbacions posa a prova la resiliència dels boscos d’arreu del món. La capacitat de les espècies per adaptar-se a aquestes condicions definirà els boscos del futur. Però, són prou resilients els boscos mediterranis?   

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia