Search

Daniel Sol valora l’aprenentatge dels cérvols contra els caçadors en un article a ‘The New York Times’

Un estudi del que es fa ressò el The New York Times destaca la importància de l’aprenentatge en femelles de cérvol com a recurs per evitar ser caçades.

La revista científica PLOS One publicava el passat 14 de juny un article del que el diari The New York Times se’n feia ressò l’endemà, i on l’investigador del CSIC al CREAF i expert en comportament i aprenentatge animal, Daniel Sol, en feia una petita valoració. L’estudi destaca que un comportament cautelós de les femelles sumat a la capacitat per aprendre quan i on poden estar els caçadors són dos elements fonamentals perquè les femelles de cérvol evitin ser caçades i visquin més anys que els mascles.

Al final de l’article del The New York Times, en Daniel Sol afegeix que l’estudi també contempla altres motius pels quals les femelles de cérvol velles són menys vulnerables als caçadors, com canvis hormonals o la capacitat per anar cap a zones més segures. Tanmateix, Sol destaca la importància de comprendre com i en quin grau els animals s’adapten a través del comportament als canvis ambientals. I afegeix que ” la percepció general és que l’aprenentatge és només important per als humans, però la veritat és que és crucial per a molts altres animals”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Eriçó a la fuga

Els eriçons de mar o garotes són animals herbívors, claus en la xarxa tròfica del fons marí. Van pasturant intensivament i mantenen aquests ecosistemes en

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia