Plantes per combatre el canvi climàtic

La base de dades de plantes més gran del món, que s’ha publicat a la revista Global Change Biology, ajudarà a predir els efectes del canvi climàtic als ecosistemes i a mitigar els seus efectes, a més de facilitar la investigació en ecologia.

Consultar article sencer Diari de Girona

El centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre Superior d’Investigacions Científiques han col·laborat durant quatre anys amb científics de 105 institucions de tot el món per recollir i ordenar tres milions de dades de 69.000 espècies de plantes silvestres, representatives de les 300.000 descrites en l’actualitat, segons que ha informat el Creaf en un comunicat fet públic ahir.
El conegut com a projecte TRY garantirà unes bones simulacions dels efectes del canvi climàtic en la distribució i les propietats de la vegetació, i ajudarà a entendre com la biodiversitat afecta conjuntament l’estructura, el funcionament i el servei dels ecosistemes.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia