Search

Plantes per combatre el canvi climàtic

La base de dades de plantes més gran del món, que s’ha publicat a la revista Global Change Biology, ajudarà a predir els efectes del canvi climàtic als ecosistemes i a mitigar els seus efectes, a més de facilitar la investigació en ecologia.

Consultar article sencer Diari de Girona

El centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre Superior d’Investigacions Científiques han col·laborat durant quatre anys amb científics de 105 institucions de tot el món per recollir i ordenar tres milions de dades de 69.000 espècies de plantes silvestres, representatives de les 300.000 descrites en l’actualitat, segons que ha informat el Creaf en un comunicat fet públic ahir.
El conegut com a projecte TRY garantirà unes bones simulacions dels efectes del canvi climàtic en la distribució i les propietats de la vegetació, i ajudarà a entendre com la biodiversitat afecta conjuntament l’estructura, el funcionament i el servei dels ecosistemes.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia