Article al diari El Periódico on es parla dels estudis d’en Constantí Stefanescu, investigador associat del CREAF i del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Podeu llegir l’article al següent enllaç
Article al diari El Periódico on es parla dels estudis d’en Constantí Stefanescu, investigador associat del CREAF i del Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Podeu llegir l’article al següent enllaç
El 7 de novembre, el Parlament Europeu va ser l’escenari d’un seminari inèdit titulat “La necessitat de la gestió dels boscos. El cas dels boscos mediterranis”, organitzat pel eurodiputat català Jordi Solé, vicepresident del grup parlamentari Els Verds/Aliança Lliure Europea.
La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.
Un nou estudi, publicat a Ecology Letters i liderat per l’investigador del CREAF Oriol Lapiedra, suggereix que un sol canvi pot desencadenar una sèrie de conseqüències en cascada que acabin alterant tot un ecosistema.
Un estudi a Nature Sustainability, amb la participació de Josep Peñuelas, investigador del CSIC i del CREAF, analitza la distribució i geometria de les àrees protegides de tot el món.
Mireia Banqué i Francisco Lloret compareixen a la Comissió de Prevenció i Gestió dels Incendis Forestals al Parlament de Catalunya per compartir la seva visió sobre l’estat dels boscos de Catalunya i claus per millorar la seva gestió.
Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.