Eduard Pla destaca el paper dels ambientòlegs en l’adaptació al canvi climàtic

Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.
Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.

En un article d’opinió escrit per a la revista .ambiental, del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Eduard Pla, investigador del CREAF, destaca que l’adaptació al canvi climàtic és un procés social en el qual els ambientòlegs hi tenen molt a dir.

Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.
Article d’Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.

En l’article, Pla insisteix en el fet que fins i tot si avui mateix tots els països del món deixessin d’emetre gasos d’efecte hivernacle, moltes de les conseqüències del canvi climàtic perdurarien unes quantes dècades més, per la pròpia inèrcia del sistema climàtic. Per aquest motiu, cal dirigir els esforços a impulsar estratègies, plans i mesures que ens ajudin a ser menys vulnerables als impactes previstos.

En aquest sentit, Pla destaca que calen professionals capaços de fer una anàlisi global de la situació i de dialogar amb molts àmbits i sectors, i que aquesta peça resulta indispensable durant totes les etapes del procés social de d’adaptació: des de la diagnosi de vulnerabilitats ambientals, fins al disseny de mesures concretes per fer front a determinats impactes. Els ambientòlegs són un dels col·lectius professionals vinculats a la gestió del medi ambient més adients per a aquest perfil.

Podeu llegir l’article aquí.

Articles relacionats

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Fotografia d'Unsplash.
Coneixement
Carles Castell Puig

Ens hauríem de fer grans…

En una entrada anterior en aquest mateix blog, parlàvem de les dificultats de comunicar adequadament les problemàtiques ambientals. No resulta senzill explicar amb claredat el complex canemàs de causes i efectes relacionats amb els nostres impactes negatius sobre el medi natural, i de retruc sobre la nostra salut i benestar, sense caure en el catastrofisme o la frivolització.

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia