Eduard Pla destaca el paper dels ambientòlegs en l’adaptació al canvi climàtic

Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.
Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.

En un article d’opinió escrit per a la revista .ambiental, del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Eduard Pla, investigador del CREAF, destaca que l’adaptació al canvi climàtic és un procés social en el qual els ambientòlegs hi tenen molt a dir.

Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.
Article d’Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.

En l’article, Pla insisteix en el fet que fins i tot si avui mateix tots els països del món deixessin d’emetre gasos d’efecte hivernacle, moltes de les conseqüències del canvi climàtic perdurarien unes quantes dècades més, per la pròpia inèrcia del sistema climàtic. Per aquest motiu, cal dirigir els esforços a impulsar estratègies, plans i mesures que ens ajudin a ser menys vulnerables als impactes previstos.

En aquest sentit, Pla destaca que calen professionals capaços de fer una anàlisi global de la situació i de dialogar amb molts àmbits i sectors, i que aquesta peça resulta indispensable durant totes les etapes del procés social de d’adaptació: des de la diagnosi de vulnerabilitats ambientals, fins al disseny de mesures concretes per fer front a determinats impactes. Els ambientòlegs són un dels col·lectius professionals vinculats a la gestió del medi ambient més adients per a aquest perfil.

Podeu llegir l’article aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia