Search

Eduard Pla destaca el paper dels ambientòlegs en l’adaptació al canvi climàtic

Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.
Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.

En un article d’opinió escrit per a la revista .ambiental, del Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Eduard Pla, investigador del CREAF, destaca que l’adaptació al canvi climàtic és un procés social en el qual els ambientòlegs hi tenen molt a dir.

Article d'Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.
Article d’Eduard Pla per a la revista .ambiental del COAMB.

En l’article, Pla insisteix en el fet que fins i tot si avui mateix tots els països del món deixessin d’emetre gasos d’efecte hivernacle, moltes de les conseqüències del canvi climàtic perdurarien unes quantes dècades més, per la pròpia inèrcia del sistema climàtic. Per aquest motiu, cal dirigir els esforços a impulsar estratègies, plans i mesures que ens ajudin a ser menys vulnerables als impactes previstos.

En aquest sentit, Pla destaca que calen professionals capaços de fer una anàlisi global de la situació i de dialogar amb molts àmbits i sectors, i que aquesta peça resulta indispensable durant totes les etapes del procés social de d’adaptació: des de la diagnosi de vulnerabilitats ambientals, fins al disseny de mesures concretes per fer front a determinats impactes. Els ambientòlegs són un dels col·lectius professionals vinculats a la gestió del medi ambient més adients per a aquest perfil.

Podeu llegir l’article aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Himenòpter polinitzant la flor d'una malva comuna. Imatge: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Està desapareixent la primavera? 

Vivaldi va composar els seus quatre concerts de Les quatre estacions pels voltants de l’any 1721. En aquell moment estava molt clara la separació en quatre blocs segons la meteorologia, l’estat de la fauna i la flora, o l’astronomia. En canvi, ara, sembla que aquesta separació és cada cop més difusa a causa del canvi climàtic.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia