Search

“El bosc, el gran oblidat” a @Senseficció

Moment en que entrevisten a Javier Retana
Moment en que entrevisten a Javier Retana

El programa “Sense Ficció” de TV3 ha dedicat un dels seus documentals a la situació dels boscos a Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració del CREAF. Entre les veus de diferents experts hi ha en Javier Retana, director del CREAF i Catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Moment en que entrevisten a Javier Retana
Moment del programa en el que entrevisten a Javier Retana.

La majoria de boscos del territori català estan abandonats i mal gestionats i, per tant, són una amenaça permanent d’incendis difícils de controlar. Catalunya té un cinquanta per cent del territori cobert de boscos i això ens situa entre els països amb més superfície forestal, per damunt de països centreeuropeus com França, Àustria o Itàlia.

Actualment només s’està gestionant un deu per cent d’aquesta superficie forestal i les prediccions sobre el canvi climàtic suggereixen que la situació dels boscos de Catalunya podria empitjorar molt. 

Vídeo sencer del documental “El bosc, el gran oblidat”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia