Search

“El bosc, el gran oblidat” a @Senseficció

Moment en que entrevisten a Javier Retana
Moment en que entrevisten a Javier Retana

El programa “Sense Ficció” de TV3 ha dedicat un dels seus documentals a la situació dels boscos a Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració del CREAF. Entre les veus de diferents experts hi ha en Javier Retana, director del CREAF i Catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Moment en que entrevisten a Javier Retana
Moment del programa en el que entrevisten a Javier Retana.

La majoria de boscos del territori català estan abandonats i mal gestionats i, per tant, són una amenaça permanent d’incendis difícils de controlar. Catalunya té un cinquanta per cent del territori cobert de boscos i això ens situa entre els països amb més superfície forestal, per damunt de països centreeuropeus com França, Àustria o Itàlia.

Actualment només s’està gestionant un deu per cent d’aquesta superficie forestal i les prediccions sobre el canvi climàtic suggereixen que la situació dels boscos de Catalunya podria empitjorar molt. 

Vídeo sencer del documental “El bosc, el gran oblidat”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia