Search

“El bosc, el gran oblidat” a @Senseficció

Moment en que entrevisten a Javier Retana
Moment en que entrevisten a Javier Retana

El programa “Sense Ficció” de TV3 ha dedicat un dels seus documentals a la situació dels boscos a Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració del CREAF. Entre les veus de diferents experts hi ha en Javier Retana, director del CREAF i Catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Moment en que entrevisten a Javier Retana
Moment del programa en el que entrevisten a Javier Retana.

La majoria de boscos del territori català estan abandonats i mal gestionats i, per tant, són una amenaça permanent d’incendis difícils de controlar. Catalunya té un cinquanta per cent del territori cobert de boscos i això ens situa entre els països amb més superfície forestal, per damunt de països centreeuropeus com França, Àustria o Itàlia.

Actualment només s’està gestionant un deu per cent d’aquesta superficie forestal i les prediccions sobre el canvi climàtic suggereixen que la situació dels boscos de Catalunya podria empitjorar molt. 

Vídeo sencer del documental “El bosc, el gran oblidat”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia