Search

“El canvi climàtic al bosc” El Medi Ambient de TV3

Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)
Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)

Un control continuat de diversos paràmetres a Collserola permet a investigadors del CREAF estudiar la resposta de diverses espècies d’arbre a la disponibilitat d’aigua i a esbrinar si es poden fer treballs forestals que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)
Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)

Al reportatge s’explica un estudi finançat pel programa LIFE-EnvEurope de la UE, que fa un seguiment a llarg termini de la producción de glans i del creixement dels arbres, per veure com el canvi climàtic pot afectar aquestes dues variables i si les aclarides que s’han fet poden ajudar els arbres a suportar-ne millor els efectes.

També podeu veure el reportatge a la web del programa 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia