“El canvi climàtic al bosc” El Medi Ambient de TV3

Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)
Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)

Un control continuat de diversos paràmetres a Collserola permet a investigadors del CREAF estudiar la resposta de diverses espècies d’arbre a la disponibilitat d’aigua i a esbrinar si es poden fer treballs forestals que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)
Moment de la gravació a Can Balasc (Collserola)

Al reportatge s’explica un estudi finançat pel programa LIFE-EnvEurope de la UE, que fa un seguiment a llarg termini de la producción de glans i del creixement dels arbres, per veure com el canvi climàtic pot afectar aquestes dues variables i si les aclarides que s’han fet poden ajudar els arbres a suportar-ne millor els efectes.

També podeu veure el reportatge a la web del programa 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia