El canvi climàtic reduirà la població de papallones a la Mediterrània

El canvi climàtic reduirà la població de papallones
El canvi climàtic reduirà la població de papallones

Algunes espècies, amenaçades per la modificació delseu hàbitat

La població de papallones de la conca mediterrània nord patirà un descens destacat els propers anys a causa dels efectes del canvi climàtic i l’acció humana sobre el territori. Així ho afirma un estudi publicat a la revista Ecography i elaborat pel Museu de les Ciències Naturals de Granollers i el Centre de RecercaEcològica i Aplicacions Forestals (Creaf). L’estudi ha analitzat 169 espècies de papallones i ha tingut en compte 15 variables per  mesurar i  predir la seva resposta d’adaptació davantles alteracions de l’entorn en el qual habiten.

 

El canvi climàtic reduirà la població de papallones
El canvi climàtic reduirà la població de papallones Retall de La Vanguardia

 

Podeu consultar l’article sencer de La Vanguardia

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia