El CREAF col·labora amb Els Matins de TV3 en una nova secció sobre crisi climàtica

El Matins de TV3
El Matins de TV3

Aquest mes de setembre el programa de Els Matins de TV3 estrena una nova secció sobre crisi climàtica. La Lídia Heredia, directora del programa, vol obrir aquest espai al coneixement més actual sobre el tema, convidant experts i expertes de totes les temàtiques sobre les que impacta aquesta repte mundial. La secció la coordinarà i presentarà l’Anna Ramon, la cap de comunicació del CREAF que serà allà com a biòloga i divulgadora científica. 

El Matins de TV3
El Matins de TV3

Amb l’evidència científica al darrera, el programa planteja una secció llarga, d’uns 25 minuts on es tractaran els desafiaments que afronta la societat davant d’aquesta crisi, els factors que l’estan provocant, les possibles solucions i els efectes que ja s’estan observant en el nostre dia a dia. Per fer-ho més entenedor i atractiu per l’audiència, a l’inici de cada programa es plantejarà una pregunta. La resposta caurà en mans de l’Anna Ramon, la cap de comunicació del CREAF, que està entusiasmada amb la idea i aportarà el seu coneixement com a divulgadora científica. Amb ella, el periodista Pere Bosch conduirà aquesta part del programa.

Podreu anar seguint la secció quinzenalment els dijous a les 11,20 del matí.

La secció, a més, comptarà normalment amb la presència d’una persona experta en la matèria escollida i amb una connexió al territori en directe. Una unitat mòbil es desplaçarà a qualsevol punt de Catalunya on un periodista pugui contrastar o ampliar in situ el que es comenti al plató.

Entre els temes que es tractaran els propers mesos en destaquen el dels acords internacionals que s’han signat i que han de permetre un nou sistema productiu i social neutre en carboni, els canvis que està produint el canvi climàtic en els ritmes de la natura, la crisi de biodiversitat, la futura manca o desequilibri de nutrients i la seva relació amb la seguretat alimentària, les futures malalties que portarà el canvi climàtic, la transició energètica, etc.

Podreu anar seguint la secció quinzenalment els dijous a les 11,20 del matí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia