Search

El CREAF col·labora amb Els Matins de TV3 en una nova secció sobre crisi climàtica

El Matins de TV3
El Matins de TV3

Aquest mes de setembre el programa de Els Matins de TV3 estrena una nova secció sobre crisi climàtica. La Lídia Heredia, directora del programa, vol obrir aquest espai al coneixement més actual sobre el tema, convidant experts i expertes de totes les temàtiques sobre les que impacta aquesta repte mundial. La secció la coordinarà i presentarà l’Anna Ramon, la cap de comunicació del CREAF que serà allà com a biòloga i divulgadora científica. 

El Matins de TV3
El Matins de TV3

Amb l’evidència científica al darrera, el programa planteja una secció llarga, d’uns 25 minuts on es tractaran els desafiaments que afronta la societat davant d’aquesta crisi, els factors que l’estan provocant, les possibles solucions i els efectes que ja s’estan observant en el nostre dia a dia. Per fer-ho més entenedor i atractiu per l’audiència, a l’inici de cada programa es plantejarà una pregunta. La resposta caurà en mans de l’Anna Ramon, la cap de comunicació del CREAF, que està entusiasmada amb la idea i aportarà el seu coneixement com a divulgadora científica. Amb ella, el periodista Pere Bosch conduirà aquesta part del programa.

Podreu anar seguint la secció quinzenalment els dijous a les 11,20 del matí.

La secció, a més, comptarà normalment amb la presència d’una persona experta en la matèria escollida i amb una connexió al territori en directe. Una unitat mòbil es desplaçarà a qualsevol punt de Catalunya on un periodista pugui contrastar o ampliar in situ el que es comenti al plató.

Entre els temes que es tractaran els propers mesos en destaquen el dels acords internacionals que s’han signat i que han de permetre un nou sistema productiu i social neutre en carboni, els canvis que està produint el canvi climàtic en els ritmes de la natura, la crisi de biodiversitat, la futura manca o desequilibri de nutrients i la seva relació amb la seguretat alimentària, les futures malalties que portarà el canvi climàtic, la transició energètica, etc.

Podreu anar seguint la secció quinzenalment els dijous a les 11,20 del matí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Himenòpter polinitzant la flor d'una malva comuna. Imatge: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Està desapareixent la primavera? 

Vivaldi va composar els seus quatre concerts de Les quatre estacions pels voltants de l’any 1721. En aquell moment estava molt clara la separació en quatre blocs segons la meteorologia, l’estat de la fauna i la flora, o l’astronomia. En canvi, ara, sembla que aquesta separació és cada cop més difusa a causa del canvi climàtic.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia