Search

El Diari d’Andorra, amb l’expedició d’en Bernat Claramunt de l’EarthWatch Institute

La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.
La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.

El Diari d’Andorra dedica diversos articles i la contra de la seva edició a l’expedició científica ‘Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees’, coordinada des del CREAF per l’investigador Bernat Claramunt. El projecte, iniciativa de l’ONG EartWatch Institute, s’ha presentat recentment i compta amb la participació de diverses institucions andorranes.

La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.
La contra del Diari d’Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.

‘La contra’ del Diari d’Andorra del passat 17 de juny entrevistava en Bernat Claramunt, que explicà la importància d’estudiar els efectes del canvi climàtic als Pirineus, i els motius que han facilitat que la seva expedició científica s’estableixi en aquest país. Per una banda, els Pirineus es preveu que pateixin molt el canvi climàtic ja que tenen una forta influència mediterrània, i aquesta és una de les zones del món on es preveu que els efectes siguin més severs. A més, Claramunt destaca la col·laboració amb institucions i òrgans de govern d’Andorra, cosa que ha facilitat que l’expedició es traslladi a aquest indret.

‘Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees’ és una expedició científica que es basa en la participació de voluntaris guiats pel grup d’investigació durant nou dies. Una de les primeres expedicions ha estat la que ha portat nou estudiants de Los Angeles (EUA) i que el Diari d’Andorra recull en la seva edició del 20 de juny, i que podeu consultar a continuació:

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Espècie Pinus Uncinata, una de les espècies d'arbres que inclou l'estudi. Lloc: Pedraforca, Catalunya. Autoria: Laia andreu-Hayles.
Notícies
Angela Justamante

L’aire a Europa és el més sec dels últims 400 anys

Una recerca publicada a Nature Geoscience, en la qual ha participat la Universitat de Barcelona i el CREAF, demostra que des de principis del segle XXI, l’aire de gran part d’Europa s’ha tornat més sec que en qualsevol període anterior, i que aquesta tendència continua. Les regions més afectades es troben a la regió occidental.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia