El Diari d’Andorra, amb l’expedició d’en Bernat Claramunt de l’EarthWatch Institute

La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.
La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.

El Diari d’Andorra dedica diversos articles i la contra de la seva edició a l’expedició científica ‘Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees’, coordinada des del CREAF per l’investigador Bernat Claramunt. El projecte, iniciativa de l’ONG EartWatch Institute, s’ha presentat recentment i compta amb la participació de diverses institucions andorranes.

La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.
La contra del Diari d’Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.

‘La contra’ del Diari d’Andorra del passat 17 de juny entrevistava en Bernat Claramunt, que explicà la importància d’estudiar els efectes del canvi climàtic als Pirineus, i els motius que han facilitat que la seva expedició científica s’estableixi en aquest país. Per una banda, els Pirineus es preveu que pateixin molt el canvi climàtic ja que tenen una forta influència mediterrània, i aquesta és una de les zones del món on es preveu que els efectes siguin més severs. A més, Claramunt destaca la col·laboració amb institucions i òrgans de govern d’Andorra, cosa que ha facilitat que l’expedició es traslladi a aquest indret.

‘Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees’ és una expedició científica que es basa en la participació de voluntaris guiats pel grup d’investigació durant nou dies. Una de les primeres expedicions ha estat la que ha portat nou estudiants de Los Angeles (EUA) i que el Diari d’Andorra recull en la seva edició del 20 de juny, i que podeu consultar a continuació:

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia