Search

El Diari d’Andorra, amb l’expedició d’en Bernat Claramunt de l’EarthWatch Institute

La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.
La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.

El Diari d’Andorra dedica diversos articles i la contra de la seva edició a l’expedició científica ‘Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees’, coordinada des del CREAF per l’investigador Bernat Claramunt. El projecte, iniciativa de l’ONG EartWatch Institute, s’ha presentat recentment i compta amb la participació de diverses institucions andorranes.

La contra del Diari d'Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.
La contra del Diari d’Andorra del 17 de juny de 2016, amb en Bernat Claramunt.

‘La contra’ del Diari d’Andorra del passat 17 de juny entrevistava en Bernat Claramunt, que explicà la importància d’estudiar els efectes del canvi climàtic als Pirineus, i els motius que han facilitat que la seva expedició científica s’estableixi en aquest país. Per una banda, els Pirineus es preveu que pateixin molt el canvi climàtic ja que tenen una forta influència mediterrània, i aquesta és una de les zones del món on es preveu que els efectes siguin més severs. A més, Claramunt destaca la col·laboració amb institucions i òrgans de govern d’Andorra, cosa que ha facilitat que l’expedició es traslladi a aquest indret.

‘Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees’ és una expedició científica que es basa en la participació de voluntaris guiats pel grup d’investigació durant nou dies. Una de les primeres expedicions ha estat la que ha portat nou estudiants de Los Angeles (EUA) i que el Diari d’Andorra recull en la seva edició del 20 de juny, i que podeu consultar a continuació:

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència i la meteorologia s’uneixen en una sessió moderada per Marta García, presidenta mundial de WWCOTY, amb Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF; Mar Gómez, meteoròloga, i Marga López Rivas, investigadora de la Universidad de Cádiz (d’esquerra a dreta). Imatge: elDiario.es
Notícies
Adriana Clivillé

Per què cal llegir l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere

El paper social de la dona i la seva vulnerabilitat són dues de les claus que expliquen per què és crític apropar-se a l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere. Quatre professionals comparteixen opinions complementàries, en una conversa convocada per elDiario.es en la qual intervé Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia