Search

El Telenotícies de TV3 es fa ressò de #FenoDato

Flor de 'Carpobrotus edulis' amb un insecte al centre. Autor: CREAF
Flor de 'Carpobrotus edulis' amb un insecte al centre. Autor: CREAF

L’aplicació #FenoDato, desenvolupada pel CREAF i la UAB, va ser notícia el passat 6 de febrer al Telenotícies de TV3. Coincidint amb un hivern atípic en quant a temperatures i precipitació, la floració d’algunes plantes s’ha avançat considerablement. Registrar aquests canvis fenològics vinculats al clima és precisament l’objectiu d’aquesta app, que compta amb la participació ciutadana com a principal font d’informació.

Flor de 'Carpobrotus edulis' amb un insecte al centre. Autor: CREAF
Flor del gènere Carpobrotus amb un insecte al centre. Autor: CREAF

Un dels coordinadors del projecte, Miquel Ninyerola, explica com a través de Twitter els usuaris poden entrar unes dades que després seran revisades pels experts del projecte. El moment de floració, la maduració del fruit d’algunes plantes, o l’avistament d’aus migratòries són alguns dels exemples de les dades que #FenoDato espera recopil·lar.

Podeu recuperar el vídeo aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Un moment de l'entrevista amb Marta Torres (esquerra) i Anna Ramon (dreta)
Mitjans
CREAF

Som a temps d’aturar el canvi climàtic?

Aquesta és la pregunta que s’ha plantejat l’equip de Els Matins de TV3 per respondre durant la primera secció sobre crisis climàtica de la temporada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia