El cocoon és un mètode de regadiu per camps de secà o per recuperar terres deteriorades, per exemple, pel pas d’un incendi. El passat 3 d’agost, l’investigador del CREAF Vicenç Carabassa explicava al TNMigdia com funciona i les avantatges que suposa respecte altres tècniques: “El cocoon amplia la finestra de temps per fer les plantacions i permet que sigui durant tota la primavera i, fins i tot, a principis d’estiu. A més, combinem la reforestació amb zones d’usos agrícoles i de pastura, per trencar la continuïtat del bosc de pi i reduir la vulnerabilitat i risc davant incendis”.

El dispositiu consisteix en un test biodegradable que envolta les plantes i s’omple amb aigua que va regant el plançó durant dos o tres mesos. La tècnica s’està provant al Bruc, on van gravar amb les periodistes de TV3, i diversos punts de Catalunya, del Mediterrani i les Canàries.
Cal destacar, també, que per desenvolupar el projecte s’ha comptat amb el recolzament del poble implicat, tal i com explica la propietària d’uns terrenys al bruc al reportatge: “hi ha d’haver un sistema mosaic que combini bosc, conreu i, a més a més, que la gent del territori es preocupi per innovar i reduir el consum d’aigua”.
Podeu recuperar el vídeo en aquest enllaç.