El telenotícies de TV3 explica com reforestar els boscos amb la tècnica del cocoon

El cocoon és un mètode de regadiu per camps de secà o per recuperar terres deteriorades, per exemple, pel pas d’un incendi. El passat 3 d’agost, l’investigador del CREAF Vicenç Carabassa explicava al TNMigdia com funciona i les avantatges que suposa respecte altres tècniques: “El cocoon amplia la finestra de temps per fer les plantacions i permet que sigui durant tota la primavera i, fins i tot, a principis d’estiu. A més, combinem la reforestació amb zones d’usos agrícoles i de pastura, per trencar la continuïtat del bosc de pi i reduir la vulnerabilitat i risc davant incendis”.

Vicenç Carabassa, investigador del CREAF i coordinador del projecte que promou el cocoon.
Vicenç Carabassa, investigador del CREAF i coordinador del projecte que promou el cocoon.

El dispositiu consisteix en un test biodegradable que envolta les plantes i s’omple amb aigua que va regant el plançó durant dos o tres mesos. La tècnica s’està provant al Bruc, on van gravar amb les periodistes de TV3, i diversos punts de Catalunya, del Mediterrani i les Canàries.

Cal destacar, també, que per desenvolupar el projecte s’ha comptat amb el recolzament del poble implicat, tal i com explica la propietària d’uns terrenys al bruc al reportatge: “hi ha d’haver un sistema mosaic que combini bosc, conreu i, a més a més, que la gent del territori es preocupi per innovar i reduir el consum d’aigua”.

Podeu recuperar el vídeo en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia