Els boscos a Aragón Radio amb en Joan Pino i la Teresa Rosas

L’investigador del CREAF parla de la importància dels boscos pel benestar humà a través dels serveis ecosistèmics que ofereixen. Posteriorment, la investigadora del CREAF explica com el canvi climàtic obligarà els boscos a traslladar-se a zones més fredes i humides, pujant muntanyes.

aragonradio

Joan Pino parla en motiu del Dia Internacional dels Boscos per Aragón Radio, en el programa ‘Ágora‘, presentat per Marcos Ruiz Baños. Durant l’entrevista, el subdirector del CREAF explica les particularitats que tenen els boscos periurbans dels grans nuclis de població. Enumera els beneficis que ens suposa per als humans i alhora els problemes als que sotmetem aquests boscos, amb certes pertorbacions com canvis en la seva estructura i facilitar la introducció d’espècies invasores.

Per altra banda, la investigadora del CREAF Teresa Rosas explica els reptes als que el canvi climàtic sotmet els boscos. En aquest sentit, explica que els boscos hauran de fugir a la recerca de llocs més humits i frescos, tant en latitud com en altitud, escalant les muntanyes. De generació a generació, a través de les llavors, els boscos aniran migrant cap a zones que els ofereixin millors condicions, tot i que boscos com les fagedes els costarà molt trobar nous llocs habitables al Mediterrani.

Aquí podeu escoltar el tall amb les dues entrevistes:

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia