Search

Els boscos a Aragón Radio amb en Joan Pino i la Teresa Rosas

L’investigador del CREAF parla de la importància dels boscos pel benestar humà a través dels serveis ecosistèmics que ofereixen. Posteriorment, la investigadora del CREAF explica com el canvi climàtic obligarà els boscos a traslladar-se a zones més fredes i humides, pujant muntanyes.

aragonradio

Joan Pino parla en motiu del Dia Internacional dels Boscos per Aragón Radio, en el programa ‘Ágora‘, presentat per Marcos Ruiz Baños. Durant l’entrevista, el subdirector del CREAF explica les particularitats que tenen els boscos periurbans dels grans nuclis de població. Enumera els beneficis que ens suposa per als humans i alhora els problemes als que sotmetem aquests boscos, amb certes pertorbacions com canvis en la seva estructura i facilitar la introducció d’espècies invasores.

Per altra banda, la investigadora del CREAF Teresa Rosas explica els reptes als que el canvi climàtic sotmet els boscos. En aquest sentit, explica que els boscos hauran de fugir a la recerca de llocs més humits i frescos, tant en latitud com en altitud, escalant les muntanyes. De generació a generació, a través de les llavors, els boscos aniran migrant cap a zones que els ofereixin millors condicions, tot i que boscos com les fagedes els costarà molt trobar nous llocs habitables al Mediterrani.

Aquí podeu escoltar el tall amb les dues entrevistes:

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia