#focempordà – Els ecòlegs recomanen no replantar la zona cremada

Rebrot després d'un incendi
Rebrot després d'un incendi

Preveuen que la reforestació serà natural i demanen centrar els esforços en la gestió dels boscos que caldrà fer posteriorment.

Rebrot després d'un incendi
Rebrot després d’un incendi

Quan va començar l’incendi de l’Alt Empordà i es va veure la dimensió que agafava, molts ja van començar a pensar en la necessitat de replantar la gran quantitat d’arbres cremats. Això, però, no seria una bona idea, segons alerten els especialistes en ecologia consultats per l’ARA.

Carles Gracia, professor d’ecologia de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador del CREAF, opina que “seria contraproduent perquè molt probablement una bona part del que s’ha cremat es regenerarà de manera natural”. Josep Maria Espelta, investigador del CREAF, coincideix en aquesta predicció: “El primer que hem de tenir en compte és el tipus de vegetació que s’ha cremat, i en aquest cas una gran part correspon a espècies que són rebrotadores”.

Podeu llegir la resta de l’article al següent enllaç

Articles relacionats

Notícies
CREAF

Cremar el sotabosc de forma controlada redueix el risc del bosc a la sequera i als incendis

Investigadors i investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el CREAF, han liderat un estudi per entendre millor l’efecte de diferents tractaments forestals en la resistència de boscos de pinassa a sequeres i incendis, i han comprovat que el sotabosc hi juga un paper rellevant. 

Domini públic.
Notícies
Alba Gimbert

Com prevenir incendis forestals a les urbanitzacions

El CREAF en col·laboració amb l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA) de la Diputació de Barcelona ha creat un manual que recull bones pràctiques a l’hora de plantejar, fer i mantenir una franja perimetral de protecció contra els incendis forestals al voltant de nuclis urbans.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia