#focempordà – Els ecòlegs recomanen no replantar la zona cremada

Rebrot després d'un incendi
Rebrot després d'un incendi

Preveuen que la reforestació serà natural i demanen centrar els esforços en la gestió dels boscos que caldrà fer posteriorment.

Rebrot després d'un incendi
Rebrot després d’un incendi

Quan va començar l’incendi de l’Alt Empordà i es va veure la dimensió que agafava, molts ja van començar a pensar en la necessitat de replantar la gran quantitat d’arbres cremats. Això, però, no seria una bona idea, segons alerten els especialistes en ecologia consultats per l’ARA.

Carles Gracia, professor d’ecologia de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador del CREAF, opina que “seria contraproduent perquè molt probablement una bona part del que s’ha cremat es regenerarà de manera natural”. Josep Maria Espelta, investigador del CREAF, coincideix en aquesta predicció: “El primer que hem de tenir en compte és el tipus de vegetació que s’ha cremat, i en aquest cas una gran part correspon a espècies que són rebrotadores”.

Podeu llegir la resta de l’article al següent enllaç

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia