Els estudis del CREAF arriben a la revista brasilera Amazônia

La revista Amazônia presenta en la seva edició 56 els resultats d’un estudi de l’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas. Es tracta d’un especial de medi ambient on es parla sobre l’enverdiment de la Terra els últims 33 anys.

AmazoniaRevista

Les primeres pàgines de la revista brasilera Amazônia presenten la investigació de Josep Peñuelas que afirma que la Terra és cada cop més verda. L’investigador del CISC al CREAF ha trobat que des de 1982 la superfície foliar terrestre ha augmentat  en uns 36 milions de km2. El motiu més probable és l’efecte fertilitzant del diòxid de carboni (CO2) atmosfèric.

Al llarg d’un reportatge de quatre pàgines es tracta la troballa del dr. Peñuelas: què significa aquest enverdiment, com actuar i les declaracions al respecte del propi Josep Peñuelas i de Josep Canadell, director del projecte Global Carbon.

Podeu consultar l’article a partir de la pàgina 6:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia